Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 20, 2009

‘Parkeren bij Efteling moet verder weg’

Kaatsheuvel – De Efteling moet serieus onderzoek doen naar de aanleg van een verder gelegen parkeerterrein, waarvan bezoekers bijvoorbeeld met pendelbusjes naar het Kaatsheuvelse attractiepark worden gebracht. Dat stelt de gemeente Loon op Zand. Vanwege de forse groei va de Efteling worden nu al enkele noodmaatregelen genomen om de grote verkeers- en parkeeroverlast te beperken. Maar volgens het Loonse college moet in de toekomst meer gebeuren om al het Efteling-verkeer goed op te kunnen vangen. “Het is voor ons onontkoombaar dat het parkeren van bezoekers meer en meer op afstand dient plaats te vinden”, stelt het vast. De Efteling zegt het standpunt van de gemeente te kunnen begrijpen. “We willen zo’n maatregel onderzoeken”, aldus de woordvoerster. “Maar eerst wordt gekeken wat de effecten zijn van de huidige uitbreiding van ons parkeerterrein”. Volgens haar heeft de Efteling nog geen locatie op het oog voor een alternatief parkeerterrein dat niet direct bij het park ligt.

De laatste tijd zorgen de vele Efteling-bezoekers vooral in de weekeinden voor grote verkeers- en parkeeroverlast. Het is vel drukker dan andere jaren. Ook afgelopen weekend stond het verkeer een lange tijd vast op de N261 en A59, de Kaatsheuvelse Europalaan en andere routes naar het park.