Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 22, 2009

Ingekomen: De geschiedenis herhaalt zich?

In de krant van donderdag 22 oktober stond het bericht dat het Carnaval in Kaatsheuvel zwaar in het slop zit,er te weinig animo is om samen de schouders eronder te zetten en de Raad van Elf niet compleet is. Wellicht dat een aantal carnavalsverenigingen de optocht wil redden.

De ontstaansgeschiedenis van SST ’94 is exact dezelfde. De toenmalige Stichting kreeg de raad van 11 niet compleet. Dat was destijds de reden dat er geen raad was en de optocht geen doorgang zou vinden en … jawel. Enkele verenigingen hebben toen de schouders eronder gezet en de optocht van 94 gered. Dezelfde groep verenigingen, De Duinpiers, 20CC De Hoveniers, CJK en De Kromme Noten) hebben aan de wieg gestaan van de huidige stichting om openbaar carnaval in voor toekomst te waarborgen.

Voorwaarde was dat openbaar carnaval niet afhankelijk zou zijn van de raad. Het lijkt erop dat dit nu weer het geval is. Momenteel zijn er 5 a 6 mensen die, wellicht naast het bestuur, in de raad willen. Volgens mij voldoende menskracht voor het organiseren van openbaar carnaval. SST zou haar verantwoordelijkheid moeten pakken waarvoor ze eigenlijk in het leven zijn geroepen. Terug naar de roots en minstens zorgen dat openbaar carnaval met een optocht niet verloren gaat en verenigingen aansporen een pracht van een creatie te laten zien tijdens de optocht.



Carlo Bergmans