Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 24, 2009

'Het gat van Waijers'

KAATSHEUVEL - Fracties die tevergeefs tegen de plannen van het Bruisend Dorpshart hebben gestemd, moeten over hun teleurstelling heen stappen. Die oproep deed waarnemend burgemeester Wim Luijendijk tijdens de commissievergadering in Loon op Zand. De woorden van de burgemeester waren met name gericht aan het adres van GroenLinks-raadslid Cees van de Ven.

Van de Ven had stevige kritiek op de gemeentebegroting, waarin structureel een bedrag is opgenomen voor de plannen van het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. „Het is niet alleen een slecht plan, het is ook een financieel onverantwoord plan. Dat blijkt nu al uit de begroting voor 2010”, stelde Van de Ven. „Wij durven dan ook nu al te voorspellen, dat in de gemeenteraad nog vele jaren gesproken zal worden over ‘het gat van Waijers (wethouder red.) ’ dat gedicht moet worden.”
GroenLinks vindt net als de PvdA dat de plannen voor het Bruisend Dorpshart met een gemeentelijke bijdrage van zo’n 17,5 miljoen te duur uitvallen. Van de Ven heeft zich ook opgeworpen als belangenbehartiger van een groep bezwaarmakers tegen de plannen. Die rol wordt hem niet door iedereen in het gemeentehuis in dank afgenomen, al is het niet verboden voor een raadslid.

Van de Ven vindt dat de nieuwe gemeenteraad de begroting moet opstellen omdat het college over zijn graf regeert. Ook is volgens GroenLinks deze begroting de voorbode van een herindeling. „Ik werp dit verre van mij”, antwoordde wethouder Hans Waijers (CDA) bits. „Dit is geen voorbode van een herindeling”, vulde de burgemeester aan.