Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 15, 2009

Gemeente zorgt voor eigen aansluiting op elektriciteitsnetwerk voor verenigingen


Deze week is gestart met werkzaamheden op het sportpark Eikendijk. Alle verenigingen van het sportpark krijgen een eigen aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Sinds de privatisering in 1999 betaalde de gemeente de energieleverancier en belaste dit vervolgens door aan de verenigingen.

De werkzaamheden zijn eind deze week afgerond. Met de realisatie van de eigen aansluitingen gaat een lang gekoesterde wens in vervulling van zowel de gemeente als de verenigingen. Jaarlijks was het, vanwege de complexiteit, een lastige klus om een helder inzicht te krijgen in het werkelijke verbruik van de verenigingen.

Het kostte de gemeente en de vrijwilligers jaarlijks vele uren. Vanaf eind deze week kunnen de verenigingen ook hun eigen inkoop van energie regelen. De realisatie wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Loon op Zand.

foto: links Cees Dannenberg en wethouder Wim Aussems. Cees Dannenberg (van v.v. DESK) en Piet Baijens (van t.v. Boemerang) zijn lid van de projectgroep die geformeerd is om te komen tot deze eigen aansluitingen op het elektriciteitsnetwerk.