Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 14, 2009

Verzet tegen Bruisend Dorpshart groeit

KAATSHEUVEL Het verzet tegen de plannen van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel groeit. Ook de Gebruikersgroep tekent bezwaar aan bij de Raad van State. Deze klankbordgroep was ingesteld om de gemeente gevraagd en ongevraagd te adviseren over de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. De gebruikersgroep vindt het huidige ontwerp te massaal. „We willen een gezellig plein en geen groot stedelijk plein”, stelt woordvoerder Ad de Graaff.

Wethouder Hans Waijers (CDA, Bruisend Dorpshart) is officieel nog niet op de hoogte van de gang naar de rechter door de gebruikersgroep. Hij zegt de beslissing zeer vervelend en erg jammer te vinden. „Dit zou het proces mogelijk ernstig kunnen vertragen”, vreest de wethouder. De Graaff en de tien andere leden van de gebruikersgroep zijn zich terdege bewust van een mogelijke vertraging. „Maar beter een jaar later met een goed plan komen, dan nu een slecht plan uitvoeren”, zo stellen zij.

De gemeente wil vaart maken met de plannen voor een levendig dorpshart in Kaatsheuvel met nieuw plein, gemeentehuis, multifunctioneel centrum, horeca en woningen. De plannen hebben een lange voorgeschiedenis. Vier jaar geleden werd op initiatief van de stuurgroep Dorpshart de gebruikersgroep ingesteld. Daarin zitten mensen met verschillende achtergronden, die mogen meedenken over de plannen voor het dorpshart. Volgens hen heeft de projectgroep in het verleden door de gebruikersgroep voorgestelde planwijzigingen doorgevoerd. „Maar die zijn nu allemaal weer teruggedraaid”. De Graaff zegt de wethouder door het ongelukkig samenvallen van vergaderingen in geen twee maanden gesproken te hebben. „Wij werden bijgepraat door de projectleider.

Wethouder Waijers zegt zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg te willen gaan. „De groep, die gevraagd en ongevraagd adviseert, valt onder verantwoording van het college. Maar dat betekent niet dat we die adviezen altijd over moeten nemen”, stelt Waijers.

Het verzet van de Gebruikersgroep is een nieuwe tegenvaller voor de gemeente. Een groep van 24 bezwaarmakers stapt ook naar de Raad van State. Deze groep wordt bijgestaan door Cees van de Ven, GroenLinks-raadslid in Loon op Zand.