Tegenstanders Bruisend Dorpshart naar de rechter
Vertraging van het mega-project in Kaatsheuvel ligt op de loer. Tegenstanders worden bijgestaan door raadslid Cees van de Ven.
KAATSHEUVEL – Bezwaarmakers tegen de plannen van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel hebben zich verenigd. Een groep Kaatsheuvelnaren wil gezamenlijk beroep aantekenen bij de Raad van State. De rechtszaak dreigt de plannen voor het nieuwe dorpshart te vertragen.
Toch zegt wethouder Hans Waijers (CDA,Dorpshart) niet te schrikken van de actie. „Ik zeg niet dat ik het niet jammer vind, maar mensen hebben nu eenmaal het recht om bezwaar te maken. Zo is dat nu eenmaal geregeld in Nederland.”
De gemeente wil vaart zetten achter de plannen voor het dorpshart met een nieuw dorpsplein, gemeentehuis, mutifunctioneel centrum (Carré), horeca en woningen. Het plan stuit op bezwaren van een groep inwoners van Kaatsheuvel. Zo vindt een aantal het plan te massaal.
Deze week kwam een groep van zo’n dertig personen bij elkaar in een Kaatsheuvelse horeca-gelegenheid. Vierentwintig van hen willen gezamenlijk beroep aantekenen bij de Raad van State. Twee bezwaarmakers gaan dit doen door een beroep te doen op hun Rechtsbijstandverzekering. Volgende week dinsdag komt de groep bezwaarmakers weer bij elkaar.
Volgens Cees van de Ven uit De Moer is hij door de bezwaarmakers gevraagd de groep bij te staan. Van de Ven, die namens GroenLinks in de gemeenteraad zit, zegt strikt te handelen op persoonlijke titel. „Door mijn vroegere functie als maatschappelijk opbouwwerker en als Statenlid heb ik veel ervaring met bestemmingsplannen en weet ik ook goed de weg bij de Raad van State. Omdat er weinig vertrouwen is in de gemeente, heeft een aantal bezwaarmakers mij gevraagd om te onderzoeken of een gang naar de Raad van State een zinvolle zaak is.”
Van de Ven heeft advocaat Jan-Eelco Dijk uit Amsterdam, advies gevraagd. Volgens hem is een beroep bij de Raad van State niet kansloos. omdat het gewijzigde bouwplan vooraf niet ter inzage zou zijn gelegd, en bouwhoogtes en volumes afwijken van het oorspronkelijke plan.
De bezwaarmakers willen nu dat de Raad van State het bestemmingplan inhoudelijk toetst en tevens vragen zij om een voorlopige voorziening. Dit houdt in dat tijdens de beroepsprocedure het college geen vergunning mag afgeven voor slopen/bouwen totdat de bestuursrechter een uitspraak heeft gedaan. De definitieve uitspraak kan maanden op zich laten wachten.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home