Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 06, 2009

Politie onderzoekt recente berovingen

WAALWIJK/Kaatsheuvel - De politie onderzoekt momenteel vier straatroven. In alle vier de gevallen worden de slachtoffer belaagd door daders die gebruik maken van scooters. Mede om die reden verwacht de politie dan ook dat er een verband is tussen de vier gevallen.

Op vrijdagochtend 25 september, werd een bejaarde man belaagd. Hij reed rond 10.15 uur op zijn snorfiets op het Galgenwiel. Twee jongens op scooters stonden hem op te wachten. Ze blokkeerden met hun scooters de doorgang en eisten geld van hun slachtoffer. Met een gering buitgemaakt geldbedrag ging het duo er vandoor in de richting van het Lido.

Twee dagen later, op zondag 27 september meldde een 25-jarige vrouw dat haar tas was gestolen. De diefstal vond plaats rond 11.30 uur op de Winterdijk. Ze werd tijdens het fietsen gepasseerd door een scooter, waarop twee jongens zaten. In het voorbij rijden trok de achterste jongen aan de handtas van het slachtoffer. Om niet ten val te komen, moest het slachtoffer haar tas wel loslaten.

Donderdagavond 1 oktober was het opnieuw raak. Dit keer in Kaatsheuvel. Een 19-jarig meisje werd omstreeks 21.00 uur van haar fiets geduwd in de Bachstraat. Dat gebeurde door twee scooterrijders. Eén van de daders probeerde de handtas van het slachtoffer af te pakken. Dat lukte niet, waarna de daders er vandoor gingen.

Op vrijdagochtend 2 oktober kreeg de politie omstreeks 10.30 uur de melding van een straatroof in de Julianastraat in Waalwijk Een nog onbekende vrouw was door twee daders op een scooter beroofd van haar handtas. Omdat de mobiele telefoon van het slachtoffer ook was gestolen, werd de melding vanuit de Rabobank gedaan. Het slachtoffer was echter niet meer aanwezig toen de agenten arriveerden en zij heeft nadien ook geen aangifte meer gedaan. Uiteraard zou de politie alsnog graag met haar in contact komen

De politie onderzoekt deze straatroven en wil de daders een halt toeroepen. Ze roept eventuele getuigen of personen die meer informatie kunnen geven op om zich via 0900 – 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

zo worden er ook nog steeds fietsen gestolen!!!! Twee jongens op n scooter en een stapt af,de ander op de uitkijk en ze maken t slot open en fietsen weg!Dit duurd al veel te lang en moet afgelopen zijn onderhand.Dit was zaterdag bij de lidl.

07 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

en aangifte gedaan bij de politie?

07 oktober, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

Dit bericht komt van de politie!

08 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik gok dat de tweede anoniem het tegen de eerste heeft Jan.

08 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home