Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 06, 2009

ISD aan de slag met de Wet investeren in jongeren (WIJ)

Loon op Zand – De ISD Midden-Langstraat legt extra nadruk op het ondersteunen van jongeren tot 27 jaar. Dit is het gevolg van de Wet investeren in jongeren (WIJ) die op 1 oktober a.s. van kracht gaat. Met de nieuwe wet kan de ISD er voor de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk voor zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding volgen of werken. Dat geldt ook voor jongeren die nu niet naar school gaan en geen werk hebben.

Eigenlijk wil niemand dat jongeren zonder diploma of zonder werkervaring thuis zitten. Om dit probleem aan te pakken, is de WIJ bedacht. Met de WIJ probeert de ISD samen met UWV WERKbedrijf en de andere keten- en samenwerkingspartners op het gebied van werk, inkomen en onderwijs zo veel mogelijk jongeren aan een opleiding of een baan te helpen. Met een diploma of werkervaring hebben jongeren meer kans op een goede baan, waardoor ze onafhankelijk worden en eigen geld verdienen.

Werkleeraanbod
Jongeren die zich op het Werkplein Midden-Langstraat voor werk of een uitkering melden, krijgen eerst een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt gekeken naar school- en werkervaring. Wellicht is er als een geschikte baan voorhanden en kan de jongere meteen solliciteren. Als er geen betaald werk is, dan krijgt de jongere een zogenoemd ‘werkleeraanbod’. Dat is een opleiding of werk, of allebei.

7 Comments:

Blogger roofvogel said...

UWV werk???? bedrijf.....? Als er 1 overheids instantie is die traag werkt dan moet je bij het UWV zijn!
Als jongeren een voorbeeld moeten mee krijgen hoe men in "de maatschappij" verwacht wat je instelling op het gebied van werken is geven de mensen die daar aanwezig zijn zelf juist het slechtste voorbeeld !Helaas krijgen deze ambtenaren allemaal een salaris ver boven het minimumn terwijl voor de verrichtte prestaties een minimum loon van een 16 jarige nog te veel is !

06 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Jij moet zeker ook lang op je uitkering wachten?

Roy

07 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Zeg roofvogel: Je hebt vaak en veel kritiek, maar wat doe je zelf eigenlijk?

07 oktober, 2009  
Blogger roofvogel said...

@roy en anoniem:
Ben werkzaam als manager facilitaire dienst museum. Sinds 1984 geen dag werkloos geweest !
Maar heb voorbeelden genoeg hoe UWV werkt(of niet) Let op ik heb dus geen commentaar op de ISD !

07 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Is dat zoiets als conciërge, maar dan in een andere verpakking?

08 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Dat is het ook ,het is meer een duur woord voor inkoper en poetser en omdat het een dure benaming is word het te goed betaalt.

09 oktober, 2009  
Blogger roofvogel said...

De term Facilitair manager is door mijn werkgever gemaakt daar heb ik geen invloed in. De conciërges bij ons hebben meer een portiers en administratieve functie.

10 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home