Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 08, 2009

Snel veilig naar sportclubs Eikendijk

De route naar de Kaatsheuvelse sportverenigingen bij Eikendijk wordt snel veiliger. Nog deze maand begint de herinrichting van deze drukke weg tussen Kaatsheuvel en Waalwijk. Ook wordt meteen de parkeeroverlast bij Eikendijk aangepakt.

Kaatsheuvel – De herinrichting van de drukke Eikendijk tussen Kaatsheuvel en Waalwijk-Zuid start mogelijk nog deze maand. De weg moet een stuk veiliger worden voor het fietsverkeer van en naar de sportverenigingen. Ook worden meteen de parkeerproblemen bij Eikendijk aangepakt. Volgens de gemeente Loon op Zand ontstaan op de weg regelatig gevaarlijke situaties. Het verkeer rijdt vaak te hard op de te smalle weg, waarop veel jeugd naar school of hun sportvereniging fietst. Politiek en sportverenigingen dringen al een tij aan op maatregelen. Elshout en de Bont gaat vermoedelijk 19 oktober, of een week later, bij de Eikendijk aan de slag. De hele weg wordt herstraat. Verder komen er twee grote plateaus bij het grote parkeerterrein en de toegang van VV DESK. Ook worden op de weg drempels aangelegd om de snelheid verder te remmen. Aan de zijkanten van de Eikendijk moeten duidelijke fietsstroken komen. Verder worden bewegwijzering en verlichting verbeterd. De gemeente wil ook de parkeeroverlast bij de sportclubs terugdringen. Ter hoogte van het sportgebied worden paaltjes geplaatst om zo het parkeren in de berm te voorkomen. Bovendien wil de gemeente het parkeerverbod langs de weg uitbreiden. Daarnaast wordt het mogelijk om op drukke dagen de auto te parkeren op een grasveld, dichtbij de voetbalvereniging. De kosten bedragen 145.000 euro. Loon op Zand kan rekenen op subsidie en de gemeente Waalwijk draagt 30.000 euro bij in de kosten.

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

ik ben er niet op tegen maar nu is he ineens een gevaarlijke weg terwijl er niets gebeurd is, eigenlijk een goede politieke zet van GB zo tegen de verkiezingen.
Het zijn geen goede maar zelfs heel simpele bestuurders maar in het bespelen van mensen zijn ze goed.

08 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Zitten zeker mensen die connecties hebben met de gemeente in het bestuur van desk. omdat het nu wel sneller kan . maar op andere plaatsen moet men voor zoiets altijd langere tijd wachten

09 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Tegen de verkiezingen? Dit punt staat al vanaf de vorige verkiezingen in hun programma...

09 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ja natuurlijk o.a peter Roelen, die heeft jaren voor spek en bonen in de gemeenteraad gezeten en nu heeft hij de kans gegrepen voor wie weet in ruil van stemmen.

09 oktober, 2009  
Blogger roofvogel said...

Ook dit is een veel te duur plan ! Met een paar paaltjes voorbij de ingang van D.E.S.K. was de sluiproute Eikendijk begraven geweest Maar ja de Stokpaardjes van gemeente belangen worden altijd slinks verpakt terwijl Progressieve en liberale krachten het meestal onomwonden zeggen maar dan krijgen ze gelijk het stempel van Geitewollensokken linkse Rakkers Of rijke Kouwe Kak !

10 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik mis even hoe een paar paaltjes de fietsers beschermen...

12 oktober, 2009  
Blogger roofvogel said...

Zijn het dan de auto bezoekers van Eikendijk die hun mede sporters op de fiets belagen??? m.i. is het vooral het sluipverkeer tussn Kaatsheuvel en Waalwijk! Zo niet kunnen sporters onderling elkaar dan niet op een sportieve manier aanspreken op hun (waarschijnlijk)onverantwoord verkeersgedrag ???

12 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home