Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 08, 2009

Deur op kier voor RKC

WAALWIJK - Ook voor de Waalwijkse gemeenteraad is het kwijtschelden van de huurschuld van RKC Waalwijk en het halveren van de stadionhuur onacceptabel.

De raad schaarde zich vanavond met dit standpunt achter het college, dat zich eerder deze week in dezelfde zin uitliet. De raad zette wel de deur op een kier voor overleg over andere oplossingen, maar die mogen de gemeente geen of maar heel weinig geld kosten.

De redding van de zo goed als failliete voetbalclub is dus nog niet in zicht. Het schrappen van de huurschuld van 612.000 euro en het verlagen van de stadionhuur naar van 600.000 naar 300.000 zijn de voorwaarden die hoofdsponsor Ben Mandemakers heeft opgenomen in zijn reddingsplan voor RKC. Mandemakers is dan zelf bereid een paar miljoen op tafel te leggen om de club financieel gezond te maken.