Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 28, 2009

Mandemakers nu ook schuldeiser van RKC Waalwijk

WAALWIJK - Sponsors en voormalige bestuursleden van RKC Waalwijk behoren tot de belangrijkste schuldeisers van de club. Ze verenigden zich in de investeringsgroep Le Bailleur, die de laatste jaren steeds minder terugzag van in spelersaankopen gestoken geld.

Le Bailleur is buiten de gemeente Waalwijk de belangrijkste (achtergestelde) schuldeiser van RKC voor een bedrag van een kleine 2 miljoen euro. Ook hoofdsponsor Ben Mandemakers maakt deel uit van Le Bailleur. Eventuele nieuwe financiële hulp van Mandemakers om de huidige financiële nood op te lossen, komt bovenop zijn vordering op RKC, die al loopt via Le Bailleur.

De schulden van RKC bedroegen volgens gegevens van de Kamer van Koophandel medio 2008 7,8 miljoen euro. Het seizoen 2007/2008 werd afgesloten met een exploitatietekort van bijna 2,6 miljoen. Over vorig seizoen zijn nog geen cijfers gepubliceerd, maar de financiële positie is sindsdien 'niet noemenswaardig' veranderd.

2 Comments:

Blogger Kaatsheuvel said...

Wat ik zou willen weten of Van Wijnen. waar Ad Passier directeur van was, ook bij deze groep zit.

28 oktober, 2009  
Blogger Jacky said...

Le Bailleur

klinkt duur maar is gewoon vrij vertaald verpachter.

29 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home