Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 28, 2009

Piet Pennings neemt afscheid.

LOON OP ZAND In zijn kantoor in het fraaie zorgcentrum Venloene zit Piet Pennings er ontspannen bij. Tot zij afscheid werkt hij met halve dagen en dat is hem aan te zien. Hoe een normale werkdag eruit ziet? „Heel veel afspraken. Je hebt heel veel met regelgeving te maken en met veel externe partners. Dat moet allemaal gecoördineerd worden”. Dat vele overleg gaat volgens hem ten koste van het contact met de ouderen. „Dat is wel jammer.”
Na een werkzaam leven van 42 jaar, waarvan 28 jaar als directeur van zorgcentra de Venloene in Loon op Zand en De Vossenberg in Kaatsheuvel neemt de Tilburger directeur Piet Pennings binnenkort afscheid.
Pennings werd op 32-jarige leeftijd directeur bij Rosagaerde in Kaatsheuvel. Toen hij daar binnenkwam, bestond zijn takenpakket uit personeelszaken en werd er door zijn achtergrond in de verpleging vaak een beroep op hem gedaan. Het personeel bestond toen uit ‘bejaardenhelpsters en bejaardenverzorgende. „Nu hebben we binnen de stichting verpleegkundigen”.
Pennings neemt op 5 november afscheid van de bewoners van de Venloene en de Vossenberg. Op 6 november is het afscheid van vrijwilligers medewerkers genodigden. Tevens is er dan gelegenheid om kennis te maken met zijn opvolgers, Pieters Mermsen en Wim Bruinenberg.

Lees verder het verhaal in het Brabants Dagblad