Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 04, 2009

Casade zoekt alweer fusie

KAATSHEUVEL – Woningcorporatie Casade Woondiensten heeft zich opnieuw op het vrijerspad begeven. Casade, actief in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand, heeft de blik nu gericht op woningbouwvereniging Volksbelang in Raamsdonksveer.

In de loop van volgend jaar moet duidelijk zijn of een fusie haalbaar is. De afgelopen jaren ketsten fusiebesprekingen met Woonveste (gemeente Heusden), Singelveste in Breda en Aramis in Oosterhout af.

Volksbelang verhuurt circa 2000 woningen, garages en bedrijfspanden in Raamsdonk en Raamsdonksveer. Casade telt ongeveer 8000 huurders. Volksbelang is eigenlijk te klein om zijn ambities waar te kunnen maken. Een fusie met Casade zou dat probleem oplossen. Er ontstaat dan een woningcorporatie met voldoende financiële slagkracht en een professionele organisatie. Voor Casade is een samensmelting financieel gunstig omdat de kosten van de dienstverlening over meer huurders uitgesmeerd kunnen worden.

Voor de vestigingen van Casade in Waalwijk, Kaatsheuvel en Sprang¬Capelle verandert er niets door een fusie, zo meldt Casade. En ook Raamsdonksveer kan zijn eigen vestiging behouden. Een complete reorganisatie is volgens een woord¬voerster van Casade Woondiensten absoluut niet aan de orde.