Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 26, 2009

De musical Kruimeltje in aantocht in Efteling

Amsterdam / Kaatsheuvel – Rick Engelkes Producties (REP) en Efteling Theaterproducties brengen in het komende theaterseizoen het oer-Hollandse verhaal Kruimeltje groots tot leven. De musical over de straatjongen uit het bekende boek van Chris van Abkoude beleeft op 7 november 2010 zijn première in Theater de Efteling.

Sinds zijn rol als de vader van Kruimeltje in de gelijknamige, succesvolle film (1,2 miljoen bezoekers) wilde Rick Engelkes Kruimeltje in het theater en op televisie brengen. Twee jaar geleden kreeg Rick een optie op de rechten van Kruimeltje. Toen hij met Efteling Theaterproducties in gesprek kwam, is de ontwikkeling van een dramaserie in een stroomversnelling terechtgekomen.

Musical
Rick Engelkes Producties produceert in samenwerking met Efteling Theaterproducties de groots opgezette musical Kruimeltje, die vanaf oktober 2010 in Theater de Efteling te zien zal zijn. Na The Sound of Music is de musical Kruimeltje de gedroomde nieuwe theaterproductie voor het beroemde familie-attractiepark. De Efteling heeft in korte tijd een prachtig en succesvol theater opgebouwd, waar sinds zeven jaar grote, professionele familiemusicals op de planken staan.

In een landelijke zoektocht kijken REP en de Efteling uit naar de gedroomde Kruimeltje van Nederland. Naast de musical gaan Rick Engelkes en de Efteling ook een dramaserie ontwikkelen rond de nieuwe avonturen van Kruimeltje.

Achtergrond
Kruimeltje is een oer-Hollands verhaal, geschreven door Chris van Abkoude in de jaren ’20 van de vorige eeuw (inmiddels toe aan de 84ste druk). Van Abkoude is ook de schrijver van de succesvolle Pietje Bell serie. Kruimeltje is een prachtig, liefdevol verhaal over de zoektocht van een straatjongen naar zijn familie.