Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, december 07, 2009

Oproep: Gehandicaptenplatform in gemeente Loon op Zand zoekt vrijwilligers!

Vindt u het ook belangrijk dat mensen met een handicap of chronische ziekte als volwaardige burgers kunnen deelnemen aan de samenleving? Dan biedt het vrijwilligerswerk bij het Gehandicaptenplatform u een interessante uitdaging!

Het Gehandicaptenplatform is een onafhankelijk adviesorgaan, dat gevraagd en ongevraagd beleidsadviezen uitbrengt aan allerlei instanties en instellingen. Zo wordt bereikt dat beleidsmakers, uitvoerders en beslissers rekening houden met de gerechtvaardigde eisen van mensen met een handicap of een chronische ziekte. Het betreft hier zaken als zorg- en dienstverlening, sportbeoefening, vervoer, huisvesting, vrijetijdsbesteding, arbeid, bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid. Instanties waarvoor het platform al jaren een serieuze gesprekspartner is, zijn onder andere de gemeente, woningbouwcorporaties, winkeliersverenigingen en onderwijsinstellingen.
Daarnaast voert het platform een scholenproject uit, waarbij leerlingen informatie krijgen over lichamelijke beperkingen en ook zelf kunnen ervaren wat deze in het dagelijkse leven betekenen. Zo mogen ze in een rolstoel rijden, blind eten en drinken en met de mond en voet schrijven. Leerzaam, maar ook leuk!
Door middel van ludieke acties tracht het platform, vaak in samenwerking met landelijke organisaties en omliggende gemeenten, veranderingen door te voeren en niet zonder succes! Zo hebben de contacten voor bijvoorbeeld de actie ‘Red de Zebra’ er al toe geleid, dat er inmiddels 2 extra zebrapaden in de gemeente zijn aangelegd en een derde wordt voorbereid en is er op de locaties van de kermis en het pleinfestival al een paar jaar een aangepast toilet.
Het Gehandicaptenplatform is een echte vrijwilligersorganisatie. Met veel enthousiasme zetten vele vrijwillig(st)ers zich in voor gelijke rechten en kansen voor de doelgroep. Daarmee is heel veel werk gemoeid! Door het vertrek van enkele vrijwilligers wegens het bereiken van een hoge leeftijd, is er behoefte aan nieuwe aanwas. Immers, vele handen maken licht werk!
Het platform is dan ook op zoek naar diverse mensen, zowel voor bestuurswerk als voor deelname aan één van de werk- c.q. projectgroepen.

Voelt u zich betrokken bij het werk van het Gehandicaptenplatform en wilt u meer informatie over dit interessante vrijwilligerswerk? Neem dan contact op via telefoonnummer: 0416 – 274727 of 0416 – 272175. Als tegenprestatie voor uw inzet biedt het platform naast interessant en zinvol vrijwilligerswerk ook een vergoeding van gemaakte kosten en de mogelijkheid om cursussen te volgen.
Voor meer informatie kunt u ook de website raadplegen: www.gehandicaptenplatformklm.nl.