Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 27, 2010

Politie schrijft 72 bekeuringen uit bij controles

Kaatsheuvel - De politie heeft dinsdag in totaal 72 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand. In de Kerkstraat in Loon op Zand en op het Raadhuisplein in Sprang-Capelle controleerde de politie met een rollentestbank de snelheid van bromfietsen.

Een bestuurder had zijn tweewieler dermate hoog opgevoerd dat het kentekenbewijs werd ingevorderd. Verder kregen diverse bestuurders een bekeuring vanwege kleine technische gebreken aan hun bromfiets.

Bij Villa Dotterbloem in Waalwijk negeerden 34 bestuurders een verbod om de straat in te rijden. Ze moeten een boete van 60 euro betalen.

In de Heistraat in Sprang-Capelle werd met een zogeheten lasergun een snelheidscontrole gehouden. Dat leverde vier bekeuringen op. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer de maximumsnelheid is in deze straat. Verder kregen vier bestuurders een bon omdat ze niet handsfree zaten te telefoneren. Dat leverde hen een boete op van 130 euro. Daarnaast betrapte de politie tien automobilisten op het niet dragen van de autogordel. Deze overtreders mogen 90 euro betalen.