Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 20, 2010

De Hoogt vreest isolement

LOON OP ZAND De ondernemers op bedrijventerrein ‘De Hoogt’ in Loon op Zand vrezen afgesloten te worden van Kaatsheuvel door de plannen voor de nieuwe ontsluiting van de N261. Ze willen een ontsluiting van de Hoge Steenweg naar De Horst om zo de verbinding met Kaatsheuvel open te houden. Dit is de conclusie van een verkiezingsavond die ondernemers op De Hoogt hielden. De bedrijven wilden van alle politieke partijen horen hoe zij de toekomst van het bedrijventerrein zien.
Aan het begin van de avond werd eerst een nieuwe variant gepresenteerd, waarbij het verkeer over de Hoogt, langs de nieuwe brandweerkazerne naar de Bergstraat wordt geleid. Maar de ondernemers vinden dat voor zo’n oplossing de juiste infrastructuur op het bedrijventerrein ontbreekt. Het CDA kreeg wel veel bijval. De partij wil het Looiershof inrichten als winkelcentrum voor winkeltjes waar je ontspannen kunt shoppen en voor de dagelijkse dingen moeten er winkels komen op de Hoogt. Volgens het CDA is zelfs plaats voor een tweede supermarkt in het dorp. De VVD vindt dat er een goede wisselwerking moet zijn tussen het Looiershof en De Hoogt. „We willen een bestemmingsplan waar zo min mogelijk regels in zijn vastgelegd”, aldus Corné van den Dries, die achter het plan staat om de Hoge Steenweg open te houden, maar vreest dat het daarvoor te laat is. Uit de zaal kwam het advies dat de VVD met het CDA samen moet gaan werken om dit toch voor elkaar te krijgen. „Loon op Zand heeft haar belangen onvoldoende verdedigd”, stelde VVD’er Van den Dries.
Jan Brekelmans van Lijst Loon op Zand deed geen toezeggingen: „Jullie moeten zelf in samenwerking met de gemeente de aantrekkingskracht van de Hoogt verhogen”. Zijn opmerking: „De aansluiting met de N261 hebben wij niet bedacht”, viel verkeerd. „Volgens mij wil de partij helemaal geen bedrijventerrein, maar een heel stil en rustig dorp”, merkte een ondernemer op tijdens de evaluatie. Jan van Gorkom van Pro3 vond dat de gemeente de bouw van het Carré op het markplein in Kaatsheuvel moet schrappen. „Dan blijft er voldoende geld over voor een nieuwe ontsluiting”. Volgens wethouder Jacques Broeders, (Gemeentebelangen) hebben provincie en gemeenteraad besloten om de Hoge Steenweg af te sluiten. Hij ziet geen mogelijkheden meer om dit nog te veranderen. Volgende week gaan de ondernemers massaal naar de informatieavond over de ombouw van de N261. Met één doel; het openhouden van de verbinding met Kaatsheuvel.