Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 19, 2010

Advies: Pro3, Gem.belangen en Lijst Loon op Zand

Coalitieadvies informateur

Informateur Roel van Gurp heeft vandaag advies uitgebracht over de aanstaande coalitievorming. De informateur adviseert GemeenteBelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand om samen de coalitiebesprekingen te starten.

De informateur heeft dit advies uitgebracht aan opdrachtgever Ad van Laarhoven, als voorzitter van de grootste partij (GemeenteBelangen). Dit advies heeft hij vervolgens toegelicht aan de fracties van de vijf politiek partijen die deelnamen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Coalitiebesprekingen starten wil zeggen de inhoudelijke onderhandelingen gaan voeren over een bestuursakkoord en over de invulling van een nieuw college van burgemeester & wethouders.

Zo breed mogelijk draagvlak
Roel van Gurp heeft tijdens de afgelopen week gesprekken gevoerd met de politieke partijen, de verkiezingsprogramma’s gelezen en de verkiezingsuitslag bestudeerd. Het zijn financieel-economisch lastige tijden waarin de realisatie van belangrijke projecten voor de gemeente Loon op Zand centraal staat. Daarom adviseert de informateur voor een zo breed mogelijk draagvlak te zorgen en te kiezen voor de coalitie GemeenteBelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand.
In deze coalitie zijn de partijen vertegenwoordigd die met afstand bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste waren in de drie kernen. GemeenteBelangen in Kaatsheuvel en De Moer. Lijst Loon op Zand in de kern Loon op Zand. Pro3, de partij die tweede was in de hele gemeente en in de kernen Kaatsheuvel en Loon op Zand.

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Ik ben zeer benieuwd wie er veel water bij de wijn gaat doen.Als dat pro3 is dan kun je grote vraagtekens zetten bij de geloofwaardigheid van pro3.Ik baseer dat op het door hun zelf uitgebrachte verkiezingsprogramma.Dat zelfde geld uiteraard voor gemeentebelangen.Maar de kansen voor Flohr om wethouder te worden komen dichterbij denk ik,dat was overigens ook in 2006 al zijn doel.

19 maart, 2010  

Een reactie posten

<< Home