Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 19, 2010

DESK verzuimd te scoren tegen Papendrecht

Kaatsheuvel – Na de wedstrijd tegen Gemert keek trainer Kees van Loon al uit naar de wedstrijd deze donderweg tegen Papendrecht. “Dit wordt belangrijk voor ons”, zo stelde de trainer. Maar pech blijft de trainer achtervolgen. Mark Klijn moest wegens ziekte verstek laten gaan, Tom van Santbergen is nog steeds geblesseerd en Jelle Hakkert zit nog een schorsing uit. Eén lichtpuntje was er; de vaste waarde Yassine Asrih was weer teug in de basis. Frank Jongbloeds hoopt binnen enkele weken zover te zijn dat hij een hele wedstrijd uit kan spelen.

DESK begon aardig aan de wedstrijd, die in de eerste helft zeer matig was. Toch was de beste kans voor DESK. De bal komt van de zijkant voor Maarten Vos hoefde de bal er alleen maar in te tikken. Hij schoot echter hoog over. Naarmate de eerste helft vorderde trok Papendrecht het initiatief naar zich toe. Kwelgeest Geert Bakker van Papendrecht kwam veelvuldig door op rechts en zette de bal snoeihard in. Door de vele invallers lukte de combinaties bij DESK niet. Of de slechte verlichting van het hoofdveld daar debet aan was laat zich raden. Het overwicht van Papendrecht werd in de 27ste minuut omgezet in een doelpunt. Geert Bakker schoot de voorzet van rechts loepzuiver binnen: 0-1. Ondanks het matige spel kreeg Rudy Aerts in de 32 ste minuut een grote kans. Maar ook hij zag zijn schot over het doel gaan. Voor de liefhebber waren de duels tussen Yassin en Bakker aardig om te zien. Beide speelde op het randje. Het goede spel van de jeugdige Sjors van Boxtel viel op. Hij verving de zieke Mark Klijn prima.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. DESK toonde veel meer strijdlust en de combinaties begonnen te lopen. Maar het waren de gasten die door een counter over drie schijven door Hooghart op 0-2 kwamen. DESK zette aan en gooide alle remmen los. Dit resulteerde in kansen voor Vos, Jorg Snoeren en Jongbloeds. De beloning voor het harde werken kwam in de 65ste minuut. Een voorzet van rechts wordt door Rudy Aerts vakkundig binnengegleden.: 1-2. Ondanks het betere spel en de lef verzuimde DESK echter door te drukken. In de 89ste minuut viel het doek voor de thuisploeg. Geert Bakker wordt vanaf eigen helft aangespeeld en hij werkt zijn rush af door Rini Hoevenaar te omspelen: 1-3.

Kees van Loon was ondanks het verlies niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. “Als we wat zakelijker hadden gespeeld hadden we er misschien een gelijkspel uitgesleept”. Ook vond de trainer dat er teveel persoonlijke fouten aan de doelpunten van de tegenstander vooraf gingen. “Een gelijkspel had zeker niet misstaan”, aldus van Loon die komend weekend vier jongens terug heeft als DESK naar het Limburgse Meerssen moet.