Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 17, 2010

Politie MWB onder curatele

Demissionair minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft het politiekorps van Midden en West Braband onder curatele geplaatst.

Het onder curatele geplaatste korps heeft slechte financiële vooruitzichten en onvoldoende reserves, aldus het ministerie.

Doordat ze nu onder versterkt financieel toezicht zijn geplaatst mogen ze nu alleen nog uitgaven doen die passen binnen de lopende begroting, voor alle uitgaven daarbuiten is toestemming van het ministerie nodig.

Loonkosten
Het korps maakte verkeerde prognoses over de loonkosten, ze schatten de arbeidsduur van de agenten verkeerd in en de verwerking van pensioenpremies in de begroting gaat niet volgens afspraken, aldus Hirsch Ballin. Ook blijkt het korps 'geen duidelijk beeld te hebben' over hoe om te gaan met besparingen die vorig jaar zijn afgesproken.

In september vorig jaar bereikte het ministerie met de politie een akkoord over bezuinigingen die oplopen tot jaarlijks € 190 mln vanaf 2014. Dat bedrag is inclusief € 40 mln per jaar die de politie moet besparen door in te teren op de financiële reserves.

Het korps met het grootste tekort is Haaglanden, dat in zijn exploitatierekening 2010-2013 kampt met een cumulatief tekort van € 44,5 mln. Daarna volgen Midden- en West-Brabant (€ 37,8 mln) en het korps Friesland (€ 35,7 mln).

Bron: Financieel Dagblad