Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 17, 2010

Eis zes jaar voor leiden hennepimperium

Kaatsheuvel – De 54-jarige inwoner van Kaatsheuvel die leiding zou hebben gegeven aan een henneporganisatie, hoorde dinsdag bij de rechtbank in Breda een celstraf van zes jaar tegen zich eisen. Zijn 35-jarige vrouw krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk, als het aan het openbaar ministerie ligt.

De twee zijn nu op vrije voeten, omdat de rechtbank eerder hun voorlopige hechtenis schorste. De 54-jarige man heeft bijna een jaar vast gezeten; zijn vrouw bracht 73 dagen door in de gevangenis. Als de rechtbank de eisen volgt, moeten ze weer terug naar de cel.

Volgens officier van justitie Karlijn Gimbrère was de Kaatsheuvelnaar de leider van een organisatie die zich onder meer bezighield met

grootschalige hennepteelt en –handel, met het vervalsen van onder meer hypotheekaanvragen en met witwassen. Zijn vrouw zou 'een prominente rol' hebben gespeeld in de organisatie.

De officier van justitie kondigde ook een ontnemingsvordering tegen het tweetal aan, hoewel de Kaatsheuvelnaar inmiddels failliet is verklaard.