Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 30, 2010

Efteling ‘eeuwig’ open is een hele operatie

Kaatsheuvel – Nog een paar dagen en dan opent de Efteling weer haar poorten. Een historisch moment voor het attractiepark in Kaatsheuvel, want het gaat op 1 april voor ‘eeuwig’ open, 365 dagen per jaar. “Het is een logische stap”, vindt Efteling-directeur Bart de Boer. “Maar ook een hele operatie”.

Het park gaat niet meer maanden op slot en dat betekent nogal wat. “Het onderhoud is nu nog in volle gang, kabels liggen nog over de wandelpaden van het park. Dat kan straks dus niet meer als er gasten rondlopen”. Als de Efteling het hele jaar open is, moet het onderhoud in de avonduren en ’s nachts uitgevoerd worden als de gasten weg zijn. Het is ook over met het bouwen van nietwe attracties achter gesloten poorten van De Efteling. Maar daar zit de Boer niet mee. “Op fansites staan foto’s van vrijwel elke balk van de nieuwe achtbaan Joris en de Draak, die pas per 1 juli in gebruik wordt genomen.

De openstelling levert zo’n 200 banen op. Op den duur moet het ook meer op gaan leveren. “We mikken op een lichte stijging van het aantal bezoekers. Vorig jaar hadden we een top jaar met zo’n vier miljoen bezoekers, 700.000 meer dan vorig jaar”. Dat succes had ook een keerzijde. Want de Efteling was op sommige dagen moeilijk bereikbaar. “Wij werden ook niet vrolijk van die kilometerslange files”, stelt de Boer.

Nu de Efteling het hele jaar door open gaat wordt de drukte meer gespreid. Het lijkt wel een hele stap om niet meer dicht te gaan. Toch leven de plannen al jaren. Met de komst van het vakantiepark Bosrijk moet de Efteling wel het hele jaar open zijn. De concurrentie onder de recreatie- en bungalowparken is groot. De Boer is ervan overtuigd dat de Efteling moet blijven vernieuwen om te kunnen groeien en dat gebeurt ook.

Nu wordt de hand gelegd aan de nieuwe interactieve Sprookjesboom: een attractie die vanaf 1 april te zien is . Verder is de houten achtbaan Joris en de Draak al ver klaar. En volgend jaar wordt de magische stad Ravelijn met grote openluchtarena en kantoren geopend. “In mei 2012 bestaan we 60 jaar, dan gaan we nog iets bijzonders doen”. Ook zijn er nog steeds plannen om in het buitenland een park te openen. “Maar dat is toekomstmuziek”.

1 Comments:

Blogger Lennard Alink said...

"Want de Efteling was op sommige dagen moeilijk bereikbaar. “Wij werden ook niet vrolijk van die kilometerslange files”, stelt de Boer.

Nu de Efteling het hele jaar door open gaat wordt de drukte meer gespreid."

Ik betwijfel toch echt dat de drukte meer wordt gespreid omdat de Efteling het hele jaar door open is. We hebben het hier natuurlijk wel over een periode waar het weer niet altijd optimaal is en waar de mensen niet altijd vrij hebben. Ikzelf verwacht dat de drukte gewoon aanblijft en dat de Efteling beter de alternatieven zoals een transferium in Waalwijk of Tilburg verder kan uitwerken.

Daarnaast is Bosrijk natuurlijk ook open en heeft de Efteling nog diverse plannen die ook invloed zullen hebben op de verkeersstromen naar de Efteling.

30 maart, 2010  

Een reactie posten

<< Home