Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, maart 28, 2010

Niet Udi’19 maar DESK aangeschoten ree

Kaatsheuvel - Met een zwaar paasweekend, met twee wedstrijden, voor de boeg had Kees van Loon alle vertrouwen in zijn selectie. “Deze wedstrijd tegen Udi’19 is heel belangrijk voor ons”. Het vertrekpunt van de oefenmeester was de dan ook het gaan voor de volle winst. “Udi’19 is een aangeschoten ree, die geen enkele wedstrijd na de winterstop meer heeft gewonnen”. Van Loon ging van start met drie spitsen. “We gaan op de helft van de tegenstander spelen en gaan druk zetten”, was het devies van de trainer die had zitten rekenen: “Als we nog acht punten halen zijn we veilig. Ik wil afscheid nemen met het behoud in de hoofdklasse”, stelde hij voor de wedstrijd tegen directe concurrent UDI’19. “Als we 26 punten hebben zijn we veilig”, stelde Van Loon.

Het eindresultaat was echter anders dan de Kaatsheuvelse oefenmeester in gedachte had. DESK kreeg met 0-3 klop. Al in de tweede minuut gaven de gasten hun visitekaartje af door tot twee maal toe doelman Rini Hoeveraans te testen. Maar de wedstrijd ging gelijk op. Vooral spits Jelle Hakkert kreeg tot twee maal toe een kans om de score te openen. De spits mistte net de scherpte om te scoren. Ook de inzetten van Maarten Vos en Stijn Biemans gingen net naast het doelman van Van Hoey. De grootste kans was voor Jelle Hakkert die in d 35e minuut alleen voor de doelman van de tegenstander opdook en de bal eigenlijk voor het intikken had. Hij verzuimde af te ronden.

Tien minuten was de wedstrijd beslist. In de 36ste minuut kwam C=Van Zuidam op links door en scoorde koelbloedig de 0-1. Enkele minuten later slalomde Peters door de DESK-defensie en schoot koelbloedig de 0-2. In de rust vroeg de ‘netrale’ toeschouwer zich af waarom van Loon geen snellere verdediger op links had gezet om de linkerspitsen af te stoppen. In de tweede helft wisselde van Loon Viemans en Jongbloeds. Voor hen kwamen Jamie Yoeull en Sjors van Boxtel. Verder dan een kopbal van Maarten Vos (niet naast) en en kopbal van Yassine Ashir (net naast) kwam de thuisploeg niet. In de 76ste minuut kwam de genadeklap. Invaller Bart van der Wijst omspeelde de buitenspelval en ging op en omspeelde Hoevenaars koelbloedig: 0-3. Desk kon geen vuist meer maken en Udi’19 speelde de wedstrijd gecontroleerd uit, met als resultaat dat niet Udi’19, maar DESK als een aangeschoten ree achterbleef.

Na afloop was van Loon furieus op zijn verdediging. “Het eerste haluur voetballen we prima mee, een we krijgen zelfs grote kansen. Door knullig ingrijpen van onze verdediging krijgen we twee doelpunten tegen. Dat reken in mijn verdedigers aan”. Van Loon prees het spel van Mark Klijn. “We hebben met twaalf man gespeeld, want het spel van Mark was buitengewoon. Maar als de verdedigende linie hun taken niet uitvoert dan krijg je dit”. Volgens de trainer wordt het ‘harken en rijven’ om in de hoofdklasse te blijven.

Volgens Udi-trainer John Meijs was de overwinning van zijn ploeg te danken aan het feit zijn linksbuiten Van Zuidam alle ruimte kreeg van de verdedigers van DESK. “Het verdedigen van DESK is van een bedenkelijk nivo”, aldus de trainer, die vond dat zijn ploeg slimmer speelde dan DESK. “Als je Zuidam laat lopen, dan help je ons in het zadel”.