Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 29, 2010

Verkeersexamen VVN ook dit jaar weer in de gemeente Loon op Zand

Dinsdag 20 en woensdag 21 april 2010 houdt Veilig Verkeer Nederland afdeling Loon op Zand weer het praktisch Verkeersexamen. Het examen stimuleert basisscholen (praktische) verkeerslessen te geven en te oefenen in de praktijk. Begeleid ervaring opdoen in het verkeer en het ontwikkelen van inzicht helpt jongeren veiliger aan het verkeer deel te nemen.

Het aanleren van de verkeersregels en fietsvaardigheden - zoals remmen, sturen, omkijken en hand uitsteken - vormt de basis voor de verkeersdeelname door kinderen. Maar fietsende kinderen komen in het verkeer situaties tegen waarbij theoretische kennis en vaardigheden niet toereikend zijn. Daar is verkeersinzicht noodzakelijk. Kinderen moeten dit inzicht ontwikkelen door praktijkervaring op te doen. Het voorrang verlenen aan fietsers van rechts is een goed voorbeeld van de noodzaak van verkeersinzicht. Wie zich als fietser keurig aan de regels houdt, kan in deze situatie tóch nog ernstig in gevaar komen.

Op 20 april zullen de leerlingen van de basisscholen in Kaatsheuvel een route afleggen welke gebaseerd is op de hedendaagse verkeerssituatie. Zo zullen de leerlingen bijvoorbeeld de Europalaan, de Marktstraat en de Gasthuisstraat gaan afleggen.

Op 21 april zullen de leerlingen van de basisscholen uit Loon op Zand aan de beurt zijn. De route voor deze scholen is vernieuwd. Zo zullen de leerlingen een route afleggen welke meer overeen komt met de hedendaagse verkeerssituatie in Loon op Zand. Zo zullen de leerlingen bijvoorbeeld de Hoge Steenweg, Kerkstraat en de Kloosterstraat gaan afleggen.

De examens in zowel Kaatsheuvel als Loon op Zand zullen tussen 08.45 en 11.30 gehouden worden.