Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 10, 2010

Kranten onderzoeken samenwerking met Omroep Brabant

DEN BOSCH - Het Brabants Dagblad onderzoekt de komende maanden of en in hoeverre de krant kan samenwerken met Omroep Brabant.

Ook het Eindhovens Dagblad en de West-Brabantse krant BN/DeStem doen mee aan het oriƫnterende onderzoek.

Voor de zomer moet duidelijk worden of samenwerking kans maakt.

Door de handen ineen te slaan hopen de kranten en de regionale omroep hun positie in Brabant verder te versterken. De onafhankelijkheid van de gesprekspartners is op geen enkele manier in het geding.

Omroep Brabant is sterk in radio en tv, de kranten zijn dominant op de dagbladmarkt. ,,Door samen op te trekken hopen ze elkaar aan te vullen en nieuwe vormen van communicatie met het Brabantse publiek mogelijk te maken'', zegt

Annemieke Besseling, hoofdredacteur van het Brabants Dagblad. ,,Er zijn grote veranderingen gaande in de mediasector. Daarom is het goed dat kranten en omroep bekijken wat de mogelijkheden zijn om abonnees en publiek meer te bieden. Ik denk daarbij graag aan het bereiken van specifieke doelgroepen door nieuwe kruisvormen van service en journalistiek. Jongeren bijvoorbeeld.'' Het onderzoek naar samenwerking sluit aan op de notitie van de commissie-Brinkman over de verslechterende positie van de Nederlandse dagbladpers. Brinkman pleitte voor samenwerking tussen regionale omroepen en kranten in de vorm van regionale mediacentra.

Strategisch adviesbureau Thaesis van Theo Huibers, dat eerder werkte voor onder andere Mediagroep Limburg, NRC en de Volkskrant, begeleidt het onderzoek. Gedacht wordt aan een bescheiden start in de vorm van twee pilotprojecten.