Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 31, 2010

Vooraankondiging Programma 65 jaar Bevrijding op woensdag 5 mei 2010

Vooraankondiging Programma 65 jaar Bevrijding op woensdag 5 mei 2010

Stichting Oranjevieringen organiseert dit jaar naast de traditionele Koninginnedag het feest van onze 65-jarige bevrijding: een bijzondere gebeurtenis, waar ook een bijzonder programma voor is opgesteld voor onze gemeente.

Op hoofdlijnen ziet het programma van 5 mei er als volgt uit:
-’s morgens een bevrijdingsstoet van voertuigen uit de 2e Wereldoorlog door de 3 kernen van onze gemeente. De stoet wordt georganiseerd door ‘Keep them Rolling’.
-Het bevrijdingsvuur wordt opgehaald door estafettelopers vanuit Wageningen.
-Dit vuur wordt om 12.00 uur ontstoken door burgemeester Luijendijk op de Kasteelweide in Loon op Zand met aansluitend een kerkdienst in een daarvoor ingerichte ‘veldkerk’. Aan de kerkdienst werken mee het gospelkoor Swing Loon en de verschillende gilden in onze gemeente.
-’s middags is er op de Kasteelweide een kampement met show van legervoertuigen op de Kasteelweide, een doorlopende tentoonstelling in De Wetering en diverse activiteiten voor de jeugd.
-Aan het einde van de middag start een traditioneel bevrijdingsbal. De opening wordt verricht door een speciale gast van ‘Koninklijke’ huize.
-’s avonds vindt in De Wetering het bevrijdingsconcert ‘Happy days are here again’ plaats met een speciaal gelegenheidskoor en het gezelschap ‘De Gouden Mix’.
-Om 22.30 uur wordt de dag beëindigd met een bevrijdingskampvuur door de vrijwillige Brandweer.