Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 22, 2010

Casade krijgt plaats in het Dorpshart Kaatsheuvel



KAATSHEUVEL Woningbouwcorporatie Casade wil naast het toekomstige gemeentehuis in Kaatsheuvel haar woonwinkel bouwen, met daarop achttien sociale huurappartementen. Gisteren ondertekenden gemeente Loon op Zand en Casade daarvoor een voorovereenkomst.
De plannen van Casade maken deel uit van het mega-project Bruisend Dorpshart. De komende jaren wordt bij het Marktplein gebouwd aan een levendig centrum met onder meer een nieuw gemeentehuis, multifunctioneel centrum (Carré), horeca en woningen. Casade zit nu nog met de woonwinkel aan de Jan de Rooijstraat, maar wil graag naar het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel verhuizen. Volgens Mart Wierenga, manager Vastgoed van Casade, is er bewust voor gekozen om op de nieuwe woonwinkel sociale huurwoningen te bouwen. In de plannen van het dorpshart is het aanbod van de wat goedkopere woningen nog niet zo groot, stelt ze.
Het ontwerp van het nieuwe complex van Casade (met een bouwvolume van 2576 m2) moet goed gaan passen bij het uiterlijk van het nieuwe gemeentehuis. Onder beide gebouwen komt de nieuwe parkeerkelder te liggen.

Om beide panden te kunnen bouwen, moet eerst het huidige gemeentehuis plat. De verhuizing van de ambtenaren naar kantorencomplex Het Hoefijzer in Kaatsheuvel begint al in juni. Het gebouw gaat dan in het najaar tegen de vlakte. Als alles meezit, kan de bouw van het nieuwe gemeentehuis en het complex van Casade dan begin 2011 starten. De bouwwerkzaamheden nemen ongeveer een jaar in beslag. Als de verhuizing van de woonwinkel een feit is, neemt de gemeente de locatie van Casade aan de Jan van Rooijstraat over. Ter compensatie mag de woningcorporatie elders in de gemeente 25 sociale huurappartementen bouwen. Wat met de locatie aan de Jan van Rooijstraat gaat gebeuren, is nog niet bekend