Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 25, 2010

DESK sleept belangrijk punt weg bij Dijkse Boys

Rosmalen - “We hoeven alleen maar naar OJC Rosmalen te kijken”, stelde DESK-trainer Kees van Loon enkele weken geleden. Maar door de winst op Udi ’19 en met nog twee competitierondes te gaan zijn de Rosmalenaren DESK op één punt genaderd. Het gelijke spel bij Dijkse Boys van deze zondag zou nog wel eens van cruciaal belang kunnen worden. Met nog een wedstrijd voor de boeg tegen SV Meerssen en het gedegradeerde OSS’20 heeft ploeg uit Rosmalen een lichter programma dan de Kaatsheuvelnaren.

Die wachten nog een thuis wedstrijd tegen Schijndel, die ineens ook meedoet in de strijd om de nacompetitie te ontlopen en het sterke Bredase Baronie, die nog een periodetitel kunnen winnen. Kortom, het zal niet gemakkelijk worden voor DESK de komende weken. Maar als het team volgende week tegen Schijndel wint kan het zich in theorie al veilig spelen. De twaalfde man wordt dus belangrijk.

In de uitwedstrijd tegen Dijkse Boys mocht de thuisclub na tien minuten een hoekschop nemen die werd genomen door Tom Timmermans. Maurice Verberne kopte hieruit op doel, maar zag zijn inzet door Mark Klijn van de lijn af worden gehaald. Een paar minuten later speelde Mo Yahia Robbie Lutgens aan in het strafschopgebied. Lutgens trok de bal voor het doel waarna Tim Strijbosch een laatste tikje kon geven. Via een speler van DESK belandde de bal op de lat. Dezelfde Strijbosch kreeg in de 27ste minuut wederom een grote kans toen hij door Mo Yahia alleen voor het doel werd gezet. Het schot van Strijbosch verdween rakelings naast de paal. Twee minuten later was het raak voor Strijbosch. Uit de voorzet van Peter van Putten nam hij de bal beheerst aan en schoot de 1-0 binnen. Dit betekende het 17de doelpunt voor de spits. Vijf minuten voor de rust kwam DESK uit het niets op gelijke hoogte. Toon van Veen kon een afstandsschot van Mark Klijn alleen maar nakijken, 1-1. In de blessuretijd van de eerste helft nam Dijkse Boys weer een voorsprong. Dit maal via Peter van Putten, die op de punt van het strafschopgebied zijn tegenstander passeerde en zo de bal bij de tweede paal binnenschoot, 2-1. Het duurde tot een klein half uur spelen in de tweede helft totdat er zich weer wat noemenswaardig voordeed. Henry Schaefer leed rondom de middenlijn balverlies en probeerde te herstellen. Hij achtervolgde zijn tegenstander tot in het strafschopgebied en met een tackle wilde hij de bal terugveroveren. Veel te fors waarna scheidsrechter Kok de bal op de stip legde. Rens Wildschut schoot de gelijkmaker binnen, 2-2, wat dan ook meteen de eindstand was.