Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 08, 2010

Tilburg gaat 23 miljoen euro bezuinigen

Kaatsheuvel - De coalitie-onderhandelingen in de gemeente Loon op Zand zijn nog in volle gang. Tilburg geeft ons een voorproefje wat ons te wachten staat..........

TILBURG - Het nieuwe gemeentebestuur van Tilburg is donderdag gepresenteerd. Eerder deze week kwamen PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks tot een coalitieakkoord. Daarin staat onder meer dat Tilburg 23 miljoen gaat bezuinigen en dat er een zevende wethouder aan het werk gaat.
Een aantal punten uit het coalitieakkoord: de OZB gaat flink omhoog en er gaat bezuinigd worden op onder meer taxivervoer voor gehandicapten.

Geen subsidie
Het museum Scryption en het Nederlands Instituut voor animatiefilm krijgen geen subsidie meer van de gemeente Tilburg. Het Scryption verliest ruim 2 ton subsidie en het Nederlands Instituut voor animatiefilm 140.000 euro. Voetbalclub Willem II krijgt juist wél geld. De club krijgt een huurverlaging voor het stadion van vier ton per jaar.

Wethouder
De extra wethouder kost de gemeente rond de 100.000 euro per jaar aan salaris, exclusief onkosten. Dat vindt onder anderen oud-wethouder Johan van den Hout een beetje van de gekke in de tijd dat de broekriem moet worden aangehaald.

Op veel weerstand in de raad hoeft het nieuwe college niet te rekenen. Want de coalitie steunt op niet minder dan 33 van de 44 zetels.