Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 14, 2010

Traumahelikopter ingezet bij ongeval A59

Bij een ernstig verkeersongeval op de A59, ter hoogte van de afslag Drunen-West, is woensdagochtend rond 11.00 uur een persoon ernstig gewond geraakt. Bij het ongeval zijn een personenauto en vrachtwagen betrokken. De snelweg is momenteel nog gedeeltelijk afgezet.

Een volledige afzetting van beide zuidelijke rijbanen is intusssen opgeheven. Die afzetting was nodig om de traumahelikopter ruimte voor de landing te geven. De afsluiting had een file vanaf Dussen tot aan de plaats van het ongeluk tot gevolg.

Volgens een getuige minderde de kleine Peugeot-personenauto die bij het ongeluk betrokken was flink wat vaart. De vrachtwagencombinatie die achter de auto reed kon die niet meer ontwijken. Hij botste achter op de personenauto en drukte die daarbij in elkaar. De gehele achterkant van de auto werd daarbij opgefrommeld. De chauffeur kwam met een kleine verwonding aan zijn hand vrij. Zijn ernstig gewonde passagier moest uit de auto bevrijd worden.