Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 12, 2010

In totaal acht verdachten

Kaatsheuvel - Het onderzoek naar de serie inbraken, diefstallen en andere delicten in en rond Kaatsheuvel zit er nog niet op: vorige week kwamen opnieuw twee verdachten in beeld bij de politie. Daarmee komt de teller op acht. Twee verdachten zitten nog vast.

De politie heeft twee nieuwe verdachten in beeld gekregen bij het onderzoek naar een groot aantal inbraken, diefstallen en andere delicten in Kaatsheuvel, Sprang- Capelle en Waalwijk. Een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en een poging tot beroving. Daarnaast is een 49-jarige man uit Kaatsheuvel ontboden: de politie verdenkt hem van heling. De man heeft zich voor zover bekend nog niet bij de politie gemeld.

Vanaf maart zijn al zes mensen uit Kaatsheuvel en Sprang- Capelle aangehouden, in leeftijd variërend tussen de 16 en 22 jaar. Met deze aanhoudingen dacht de politie 27zaken te hebben opgelost. Na huiszoeking bij de verdachten vond de politie onder meer gestolen gereedschap, zeven fietsen en een vuurwapen terug. Een 17-jarige Kaatsheuvelnaar en een even oude jongen uit Sprang- Capelle zitten nog vast. Deze week beslist de de rechter over hun verdere vervolging.

Een woordvoerster van de politie kan niet bevestigen dat de verschillende verdachten een ( jeugd) bende vormden. „Het gaat om veel verschillende delicten, en de rol van de ene verdachte was veel groter dan van de andere. Je kunt het zien als blokken die omvallen. De ene verdachte gaat praten, en zo komen we een andere op het spoor. Daar blijken we weer andere delicten aan te kunnen koppelen.”

Zo ging het ook bij de 16-jarige jongen die deze week aangehouden werd. De politie pakte hem voor fietsendiefstal. Toen bleek dat hij vermoedelijk ook een poging tot beroving van een kind op zijn geweten heeft. De 16- jarige jongen verscheen vrijdag voor de rechter-commissaris. Die bepaalde dat zijn hechtenis in principe met twee weken verlengd wordt, maar dat hij verdere vervolging onder voorwaarden thuis mag afwachten.