Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 11, 2010

Mark Klijn scoort bevrijdende treffer tegen OSS

Oss – Het was een prettige reis naar Oss deze zondag. Door het kampioenschap van DESK4 en de Dames waren de heren bestuursleden in opperbeste stemming. Zoals gewoonlijk word er nogal wat tijd gestoken ik het programmeren van de Tom-Tom, maar ook deze reis bracht de sprekende mevrouw ons naar de verkeerde bestemming, namelijk het stadion van Top Oss. Gelukkig wist de voorzitter de weg en kwamen we nog net op tijd voor de wedstrijd OSS-20 tegen DESK. Trainer Kees van Loon hield Biemans, Wildschut en Jongbloeds op de bank en met startte met Jamie Youelle, Dennis van der Pennen en Sjors van Boxtel in de basis. “ Ik moet in zulke wedstrijden winnaars hebben”, aldus de trainer. De wedstrijd was niet best: “Een echt degradatiewedstrijd op een knollenveld”, typeerde trainer van Loon de omstandigheden. Het bestuur van de Ossenaren had in de week voorafgaand aan het duel tegen de Kaatsheuvelnaren trainer Maurits Pol op ‘afstand van de selectie gehouden”, met de hoop op meer schepte in het elftal te krijgen. Dit lukte, want in de vijfde minuut had de thuisclub al op 1-0 kunnen staan. Doelman Hoevenaar zal de bal net naast zijn doel gaan. De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Beide teams maakten veel fouten op het middenveld. In de 31ste minuut gooide doelman Rustemovic de bal voor de voeten van Thom van Santbergen, die de fout van de doelman keihard afstrafte en de 0-1 inschoot. Het spel golfde daarna op en neer maar echte kansen werden niet gecreëerd. In de 45ste minuut dook van Grinsven alleen op voor Rini Hoevenaar. Door zijn fabuleuze redding hield hij de gasten op voorsprong. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Er werd met name veel balverlies geleden aan beide kanten. In de 54ste minuut maakte Rudy Aerts een overtreding op zijn directe tegenstander. De scheidsrechter zal er een elleboogstoot in en Aerts kon met rood het veld verlaten. DESK werd teuggedrukt op eigen helft, maar de aanvallen van Oss’20 leverde verder niets op. Rond de 65ste minuut begon DESK met tien man weer vat op het spel van de tegenstander te krijgen. Het was Maarten Vos die in de 67ste minuut de gasten naar 0-2 schoot. Toch kwamen de Ossenaren terug In de 85ste minuut speelde van Grunsven, Ettahouri vrij voor het doel van Hoevenaar. Hij scoorde beheerst de 1-2 . De gasten speelde in de laatste minuten vol op de aanval. Ze kregen zelfs kansen. Maar het was Mark Klijn die in de 91ste minuut de Ossenaren de definitieve nekslag toebracht en de 1-3 scoorde. “We kunnen ons op gaan maken voor rechtstreekse degradatie”, merkte een bestuurslid van OSS’20 op. Door het verlies van OCJ en het gelijkspel van Papendrecht kunnen de Kaatsheuvelnaren weer omhoog kijken. Met nog vier wedstrijden tegen JVC, Dijkse Boys, Baronie en Schijndel zal DESK scherp moeten blijven om nacompetitie te ontlopen. Maar als Yassine Arsih zo degelijk blijft spelen moet DESK volgend jaar zeker weer in de Hoofdklasse kunnen spelen.'