Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 10, 2010

Onbegrip over slaan zwangere vriendin door Kaatsheuvelnaar

KAATSHEUVEL – Ze kan het nog steeds niet begrijpen: hoe kan hij haar in haar zwangere buik hebben gestompt en nu zo dol zijn op zijn zoontje? Dat schrijft een jonge moeder in haar slachtofferverkla¬ring aan de politierechter in Breda. Haar vriend, een 27-jarige inwoner van Kaatsheuvel, stond gisteren terecht wegens mishandeling.

De man sloeg zijn vriendin in augustus en in september in elkaar. De eerste keer dat hij dit deed, was ze ruim tien weken zwanger. Jaloezie was steeds de aanleiding: zij dacht dat hij een ander had en werd boos. Hij reageerde dan door haar te slaan. Tegen de politierechter zei de Kaatsheuvelnaar dat hij zich niets meer van het geweld kan herinneren. Volgens zijn advocaat Van Rooijen handelde hij ‘in een vlaag van ver-standsverbijstering’.

Politierechter Van Kralingen dacht er het zijne van: „U kunt zich nog wel herinneren dat u haar die eerste keer onder een koude douche heeft gezet. Voor haar verwondin-gen, zoals u zegt. Wie had die dan toegebracht? Dat zal u wel geweest zijn, toch?”
Officier van justitie Kerkhofs eiste een werkstraf van 120 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met reclasseringstoezicht. Ze is blij dat de man hulp heeft gekregen in de vorm van gesprekken met een psycholoog en trainingen. En ze hoopt dat de relatie tussen de twee – het is nog steeds aan – wordt wat ze ervan verwachten.

Politierechter Van Kralingen veroordeelde de Kaatsheuvelnaar conform de eis. „Het is van geen niveau dat je je vriendin in elkaar slaat, wetende dat ze zwanger is. Ik heb er geen woorden voor.”