Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 13, 2010

Yesterplay blikt terug op 50 jaar Radio Veronica bij RTV Midden Brabant

18 april, we kunnen het toch proberen??



Kaatsheuvel/Waalwijk - Met deze kreet probeerde Radio Veronica zoveel mogelijk fans naar Den Haag te krijgen om te protesteren tegen de zgn. Zeezender wet.

18 april was ook de datum dat Radio Veronica haar uitzendingen begon vanaf een schip op de Noordzee.

En op 18 april aanstaande tussen acht en tien uur ’s avonds zend RTV Midden Brabant een twee uur durend programma uit van Yesterplay, waarin teruggeblikt word naar de Zeezender periode ( 1960 – 1974 ) van Radio Veronica, die 50 jaar geleden begon.

Het zal een samenvatting zijn vanaf de eerste testuitzending die Radio Veronica uitzond in 1960 tot en met de droevige wekker, die de laatste seconden van Radio Veronica op zee op 31 augustus 1974 wegtikte.
Twee uren waarin muziek gedraaid wordt uit die tijd, programmafragmenten van bekende Veronica DJ’s en jingles te beluisteren zijn, oude reclames en nog veel meer nostalgie voorbij komt.

In het reguliere programma van Yesterplay, ’s middags tussen twaalf en een uur, wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Yesterplay is overigens iedere zondag middag te beluisteren tussen twaalf en een uur op de 106.8 Mhz in de ether in de gemeente Waalwijk en Loon op Zand.
‘s Avonds om tien uur is er een herhaling van het programma.
U kunt genieten van muziek uit de jaren 60 en 70, terugblikken met nieuws uit een bepaald jaar en rond half een gaat Yesterplay de woelige baren op met een programma fragment van een voormalig zeezender zoals Radio Veronica, Radio Noordzee, Radio Caroline,
Mi Amigo, Monique, Radio London enz. enz.

Stem dus op 18 april af op Yesterplay, ’s middags tussen twaalf en een uur en ’s avonds tussen acht en tien uur, voor de mooiste jeugdherinneringen.

Voor reacties op het programma en evt. verzoekjes kunt u ons mailen: yesterplay@home.nl