Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 05, 2010

Waalwijkse zusjes voorlopig niet naar moeder

WAALWIJK (ANP) - De twee 3-jarige zusjes die zondag in alle vroegte uit een raam op de eerste verdieping van een huis in Waalwijk vielen, gaan voorlopig niet terug naar hun moeder. Dat heeft een woordvoerder van de Raad voor de Kinderbescherming woensdag gezegd. De moeder was op het moment van het incident niet thuis.
,,De meisjes gaan naar een gegarandeerd veilige plek'', aldus de woordvoerder. De Raad voor de Kinderbescherming heeft de zaak overgenomen van Bureau Jeugdzorg, dat de afgelopen twee jaar over de vloer kwam bij de moeder. Het gezin kreeg hulp na een melding van huiselijk geweld begin 2008. De vader van de kindjes is kort erna uit het gezin vertrokken. Uit 2009 is een melding bekend dat de 27-jarige moeder moeite had om zich aan afspraken te houden. Eind vorig jaar was de situatie stabiel en is de hulp aan haar en de kinderen beƫindigd.