Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 09, 2010

‘ Gedoe’ bij WML rond reorganisaties

De reorganisatieplannen van WML doen binnen de organisa¬tie het nodige stof opwaaien. De vakbonden eisen een ‘bevredi¬gend sociaal plan’, en dat komt er. Maar niet van harte

WAALWIJK – Vakbond CNV maakt melding van onrust bij het perso¬neel van Werkbedrijf Mid¬den- Langstraat (WML). Er zou on¬duidelijkheid zijn over reorganisa¬ties binnen het bedrijf. Zo is de metaalafdeling de afgelopen tijd zo goed als verdwenen en heeft WML vergevorderde plannen om met het Limburgse bedrijf Vebego een samenwerkingsbedrijf op te richten, waar medewerkers van WML gedetacheerd worden.

„Er wordt wel gereorganiseerd, maar er is geen sociaal plan”, zegt Huub Verbeek van de vakbond. „Wij willen weten wat de mede¬werkers kunnen verwachten en wat de personele consequenties zijn. Er is onvoldoende transparan¬tie. We vragen al een jaar om dui¬delijkheid over de toekomst.”

De vakbond dringt aan op spoedig overleg met de directie om te ko¬men tot ‘een bevredigend sociaal plan’. Volgens WML- directeur Ge¬orge Hanekamp gaat dat plan er ook komen. Maar echt van harte is het niet. „ Ik heb al talloze malen uitgelegd dat het nu niet zinvol is zo’n plan op te stellen. Er is namelijk geen sprake van dat er banen verdwijnen, en we hebben een so¬ciaal statuut dat prima voldoet. Maar als het opstellen van zo’n plan helpt om van het gedoe af te zijn, dan doen we dat maar.”

De onrust binnen WML is volgens CNV zo groot dat veertig tot vijftig leden van de staf en de leiding van het bedrijf vanochtend naar het algemeen bestuur willen stap¬pen om hun ongenoegen kenbaar te maken. Om 10.00 uur vindt er een openbare vergadering van dat bestuur plaats. Hanekamp erkent dat een aantal werknemers kri¬tisch is over de plannen, maar denkt dat het een minderheid be¬treft.

„ Zeven van de acht leden van de ondernemingsraad stemden in met de plannen met Vebego. De groep tegenstanders bestaat voor een groot deel uit actieve vakbondsleden die al lang voor WML werken, en al jaren ontevreden zijn. Zij kloten de vakbond op om in actie te komen.”

Vorige week was er ook onrust bij WML. Twee leden van het dagelijks bestuur stapten op omdat de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk de rem hadden gezet op de plannen met Vebego.