Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 06, 2010

Kermislieden krijgen vergoeding na klachten over Kaatsheuvels zand

KAATSHEUVEL - Kermisexploitanten krijgen van de gemeente Loon op Zand een financiële tegemoetkoming in de kosten van het staangeld voor een plek op de kermis in Kaatsheuvel. Dit heeft wethouder Wim Aussems gistermiddag meegedeeld. Volgens een woordvoerder van de kermisexploitanten zijn ze naar tevredenheid gecompenseerd.
De kermis in Kaatsheuvel werd de afgelopen dagen voor het eerst op het Mauritsplein gehouden.

De meeste exploitanten klaagden over het lage bezoekersaantal en vele zand dat op het Mauritsplein lag en de attracties zou beschadigen. Zo moet de exploitant van de vliegtuigmolen heel zijn hydraulische installatie schoon laten maken. Hij dreigde volgend jaar niet meer terug te komen. Ook de exploitant van de draaimolen zei last te hebben van het vele zand.

De exploitanten willen graag terugkomen naar Kaatsheuvel, maar dan moeten er wel goede afspraken worden gemaakt. Wethouder Wim Aussems heeft begrip voor het standpunt van de exploitanten. „In de aanloop naar de kermis van volgend jaar, gaan we samen met de kermisbond en de exploitanten om de tafel om goede afspraken te maken. Ook de organisatoren van het Pleinfestival worden bij dit overleg betrokken, want ook zij willen duidelijkheid”, aldus de wethouder.

Hij wil de goede relatie met de kermisexploitanten, waarvan sommigen al dertig jaar op de Kaatsheuvelse kermis staan, niet in gevaar brengen. Hier moeten wij als gemeente zakelijk en met begrip voor elkaar mee omgaan en proberen voor volgend jaar de zaken goed op de rails te krijgen. En misschien moeten we investeren in een speciale ondergrond voor de evenementen.”