Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 06, 2010

Nóg een ontslag om Twitter-bericht

Kaatsheuvel - De regionale omroep RTV Midden Brabant heeft een werknemer ontslagen vanwege een kritisch bericht op Twitter. Programmamaker Sebastian Wolf maakte zich via Twitter druk over een inhoudelijke keuze van de omroep, die daarop Wolf de wacht aanzegde. Volgens de omroep zou Wolf al vaker zijn gewaarschuwd over zijn “recentelijke communicatie over RTV Brabant naar buiten toe”, blijkt uit correspondentie die Wolf op zijn Hyves-site heeft geplaatst. Ook op MSN zou hij de professionaliteit van de omroep in twijfel hebben getrokken. Wolf zelf stelt één keer de mededeling te hebben gehad dat de omroep liever geen negatieve uitspraken op internet ziet. Een woordvoerster verklaart tegenover RadioFreak: “Het is een opvolging van zaken. Iemand die ons in diskrediet brengt, daar is geen plaats meer voor in de organisatie.” Het is het tweede incident rond Twitter van de week: de TROS zegde samenwerking met Cornald Maas op, na een sarcastische tweet over beruchte Nederlandse exportproducten, waaronder Songfestival-zangeres Sieneke.

Bron Villamedia, vakblad van de bond van journalisten

1 Comments:

Blogger Bart Gossen said...

“Komende zaterdag geen Kaj Melsen tussen 16.00 en 20.00 uur op SkyLine… het mag niet van RTV Midden Brabant, om een belachelijke reden”. Dit laatste is gewoon een mening van mij. Even voor de goede orde, het betreft hier berichten op mijn “privé” twitter, hyves en msn!

Ook over de waarschuwingen weet ik niets, ik heb maar één keer de mededeling gehad dat RTV (lees: Hubert Mol) het niet graag wil hebben dat ik op twitter of hyves iets negatiefs over RTV zeg. Ten eerste heb ik niets negatiefs over RTV verteld, dit is puur een mening! Maar als je je eigen mening al niet meer mag geven op je eigen "privé" twitter of hyves, dan wil RTV MB wel heel erg graag in een dictatuur leven, waar ze alles zelf kunnen bepalen en de uitspraken van de medewerkers kunnen beheren!

Bovenstaande haal ik van z'n Hyves (http://sebwolf81.hyves.nl/blog/35394483/Ontslagen_door_RTV_Midden_Brabant_om_tweet/EYij/).

Die mening had hij beter tijdens een vergadering kunnen uiten dan op internet. Privé-Twitter of Hyves bestaat niet als je daar over je werk praat.

Daarnaast zegt hij wel iets negatiefs: kennelijk is RTV niet in staat te beoordelen waarom die Kaj Melsen al dan niet mocht presenteren en hangt hij daarover de vuile was buiten.

Al met al is deze situatie totaal niet te vergelijken met Cornald Maas. Die heeft namelijk niets over zijn werkgever op Twitter gezet.

Bart Gossen

06 juli, 2010  

Een reactie posten

<< Home