Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 06, 2010

Kaatsheuvelse kermis loopt vast in het zand

Kaatsheuvel – De Kaatsheuvelse kermis die dit jaar op het Prins Mauritsplein is neergestreken heeft tot nu toe minder bezoekers getrokken dan andere jaren, toen de kermis op het Marktplein stond. Als oorzaken noemen de exploitanten de weersomstandigheden, het voetbal, maar zeker de locatie. Die ligt te ver af van het centrum.

De exploitanten hekelen het evenementenbeleid van de gemeente: “Je gaat toch geen vier weken voor grote kermis geen kermis plaatsen tijdens het Pleinfestival?”,luidt de kritiek. Maar het grootste probleem hebben de exploitanten met de grote hoeveelheid wit zand wat is blijven liggen na het beachvolleybal-toernooi dat in het weekend van 13 juni gehouden is. “De mensen lopen door het strol zand. De gemeente had dit op moéten ruimen”, zegt Willy Sipkema.

Diverse attracties raken beschadigd omdat het zand in het hydraulische systeem terecht komt en de zaak dreigt vast te lopen. “Deze schade kan de gemeente niet betalen. Daar hebben ze het geld niet voor.” Ook de mensen van de autoscooter hebben problemen. Ze moeten drie tot vier maal per dag de baan vegen en gaan de wielen van de karretjes gaan stuk door het zand. Ook de uitbater van de draaimolen klaagt steen en been. “We moeten straks allen schoonmaken om te kunnen draaien”. Als de omstandigheden niet veranderen zien ze hem niet meer terug in Kaatsheuvel.

Sommige exploitanten dreigen met een schadeclaim. Weer anderen willem maar 50% van het staangeld betalen. Volgens Sipkema is wethouder Wim Aussems op de hoogte van de problemen en worden deze dinsdag besproken in de collegevergadering.