Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 28, 2010

‘ Geen extra blokkades koopzondag’

Kaatsheuvel De regels voor de koopzonda¬gen zijn volgens de gemeente Loon op Zand niet opeens strenger geworden. De Albert Heijn- supermarkt in Kaatsheuvel mag ook in au¬gustus iedere zondag de deuren openen.

De Albert Heijn in Kaatsheuvel mag ook volgende maand iedere zondag de deuren openen. De gemeente ontkent opeens strengere eisen te hebben gesteld aan deze extra koopzondagen in augustus, zoals de supermarkt zelf en de VVD-fractie eerder beweerden.
De zondagopenstelling van de Albert Heijn zorgde voor de nodige discussie binnen de gemeente Loon op Zand. De supermarkt aan de Gasthuisstraat is deze maand iedere zondag open, ook met het oog op de vele toeristen in de gemeente.
Ook in augustus wil de Albert Heijn iedere zondag de deuren openen. Maar volgens eigenaar Piet den Hartog hanteerde de gemeente plots strengere regels, waardoor het een tijd onzeker was of deze koopzondagen door konden gaan.

De VVD die de zondag¬openstelling toejuicht, wilde daar opheldering over. Maar wethouder Wim Aussems (Gemeentebelan¬gen) ontkende tijdens de laatste raadsvergadering dat de gemeente Loon op Zand de spelregels opeens heeft veranderd. „ Er zijn echt geen extra blokkades opgeworpen voor de koopzondagen”, stelde hij. „ Sterker nog, er wordt met de ondernemer meegedacht.” De koopzondagen in de zomermaanden moeten wel gekoppeld worden aan een evenement. Net als deze maand worden daarom ook in augustus wekelijks activitei¬ten georganiseerd bij de Albert Heijn.

Den Hartog blijft er overigens bij dat voor de zondagopenstelling in augustus andere regels gehanteerd zijn. „ De koopzonda¬gen in juli waren zo geregeld bij de gemeente”, stelt hij. „ Nu kreeg ik pas toestemming, als de aanvraag voor de koopzondagen gesteund wordt door andere ondernemers. Dat is gelukt.”