Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 24, 2010

‘Sluiting aangifteloket van politie is onbegrijpelijk’

Kaatsheuvel – Loon op Zand betreurt de sluiting van het aangifteloket in Sprang-Capelle ‘ten zeerste’ Volgens burgemeester Wim Luijendijk was hij zelf ook verrast door de maatregel van de politie.

Maar hij toont ook begrip en wijst daarbij op de krappe bezetting van het korps. “De politie staat met de rug tegen de muur”, stelt Luijendijk. Coalitiepartij Gemeentebelangen heeft in ieder geval geen goed woord over voor de ‘onverwachte sluiting’ van het aangifteloket in het gezamenlijke politiebureau van de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand.

“De burgers van de gemeente Loon op Zand die in nood verkeren worden weer in de kou gezet’, stelde raadslid Bertus Kemmeren donderdagavond tijdens de raadsvergadering. “Ook voor onze toeristen is dit een onbegrijpelijke zaak”.

Door de sluiting van het aangifteloket in Sprang-Capelle kunnen mensen alleen nog telefonisch, via internet op op het bureau in Oosterhout aangifte doen. “Kunt U samen met andere gemeenten actie ondernemen om dat besluit terug te draaien? “, zo vroeg hij de burgemeester. Volgens Luijendijk is dat niet zo simpel. De burgemeesters waren overigens op de hoogte van het feit dat de bezuinigingen consequenties konden hebben voor de openingstijden van het politiebureau. Maar deze maatregel kwam voor Luijendijk toch als een verrassing.

De politie kiest er bewust voor om vooral meer blauw op straat te houden een goede (nood)hulp te garanderen. Die keuze kan Luijendijk overigens wel volgen. “De mensen kunnen ook gewoon aangifte blijven doen. Daarvoor zijn diverse mogelijkheden”reageert de politiewoordvoerster. “Je moet van een mug geen olifant maken”. De betrokken burgemeesters en de politie gaan na de zomer verder in overleg over de te voeren bezuinigingsmaatregelen en de invulling daarvan. Volgens de politiewoordvoersters moet dan blijken of de aangiftebalie na de zomermaanden weer opengaat of niet.

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Schandalig deze maatregel!Helaas komt deze maatregel weer doordat de landelijke en lokale politiek wel praten over meer veiligheid voor de burgers,terugdringen van de misdaad enz enz maar ze hebben er geen cent voor over!Wel verbaasd het mij dat zo weinig burgers hier op reageren;of is dat onverschilligheid?

25 juli, 2010  

Een reactie posten

<< Home