Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 23, 2010

Aandacht voor onrust over bezuinigingen

Kaatsheuvel – De dreigende bezuinigingen van de gemeente Loon op Zand mogen de verenigingen en instanties niet te hard treffen. De gemeenteraad gaf die boodschap gisteravond duidelijk af. De politiek wil goed in beeld krijgen wat de consequenties zijn van bepaalde bezuinigingsmaatregelen.

Overigens groeit de onrust over de dreigende bezuinigingen. Zo zijn bij de gemeente weer nieuwe brieven binnengekomen van bezorgde vereniginningen. Voetbalvereniging DESK, de heemkundekringen De Ketsheuel en Loon op ’t Zandt en het gehandicaptenplatform KLM uitten in hun brieven hun zorgen over de dreigende korting op de voor hun belangrijke subsidies. Eerder trokken instanties als Juvans en de stichting Peuterspeelzalen Gemeente Loon op Zand al aan de bel.

Volgens de gemeente valt niet te ontkomen aan een ingrijpende bezuinigingsoperatie. Ze moet de komende jaren miljoenen besparen. Veel geld wordt gezocht in de eigen organisatie. “Maar iedereen zal de broekriem aan moeten halen”, aldus wethouder Ruud van Eijkeren (Pro3, financiën).

Vrijwel alle partijen wezen gisteren bij de behandeling van de kadernota op het belang van vrijwilligers en verenigingen en de sociale infrastructuur van Loon op Zand,. Het schrappen van een kleine subsidie kan voor een vereniging mogelijk grote gevolgen hebben. Daarom is overleg nodig met betrokken partijen.

De oppositiepartijen CDA en VVD misten een visie achter de plannen van het college. Volgens Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand hebben burgemeester en wethouders juist wel goed werk geleverd met de kadernota. Echte keuzes over de komende bezuinigingen werden gisteravond overigens nog niet gemaakt. Dat gebeurd dit najaar bij de vaststelling van de begroting. Dat wordt nog een hele klus”, voorspelde Van Eijkeren

2 Comments:

Blogger Lennard Alink said...

Toch apart dat niet alle verenigingen bericht hebben ontvangen. Zo heeft VVN Loon op Zand geen brief hierover ontvangen.

23 juli, 2010  
Blogger Bart Gossen said...

Lezen Lennard... Er staat dat verenigingen brieven hebben gestuurd naar de gemeente.

Bart Gossen

24 juli, 2010  

Een reactie posten

<< Home