Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 22, 2010

Discussie winkelen op zondag

KAATSHEUVEL – Het is nog de vraag of de Albert Heijn- supermarkt in Kaatsheuvel ook in augustus alle zondagen open kan, nu de ge­meente Loon op Zand strengere re­gels hanteert. De VVD is verbaasd over de extra obstakels die worden opgeworpen tegen de zondagopen­stelling van de supermarkt. De par­tij wil hierover opheldering van het college.

Deze maand opent de Albert Heijn aan de Gasthuisstraat iedere zondag de deuren. De Kaatsheuvel­se supermarkt wil in de zomer­maanden extra open, en wijst daar­bij op de vele toeristen in de ge­meente Loon op Zand. Voor de maand juli was de zondagopenstel­ling zo geregeld, aldus Piet den Hartog, eigenaar van de Albert Heijn. „Maar voor de maand au­gustus verloopt het allemaal veel minder soepel. De gemeente han­teert wat andere regels.”

Om deze maand iedere zondag open te mogen, organiseert de su­permarkt nu wekelijks een activi­teit. De zondagopenstelling moet namelijk gekoppeld worden aan een evenement. Maar volgens Den Hartog vraagt de gemeente nu om een andere wat grootschaliger op­zet van de ‘evenementen’, waarbij ook andere winkels in de gemeen­te betrokken zijn. Den Hartog ver­wacht eind deze week helderheid te krijgen over de wekelijkse zon­dagopenstelling in augustus. „Ik heb goede hoop dat het allemaal nog rond komt”, stelt hij. „Ik heb ook al veel geregeld als het gaat om bezetting en activiteiten.”

VVD-raadslid Jacky Smit zou het een slechte zaak vinden als de we­kelijkse zondagopenstelling in au­gustus niet doorgaat. „De extra koopzondagen passen precies bij een toeristische gemeente als Loon op Zand. Je ziet ook heel veel mensen op zondag in de su­permarkt.” Het college gaat waar­schijnlijk vanavond tijdens de raadsvergadering op deze zaak in.


door Michel Koster

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Toeristische gemeente?
Laat me niet lachen;Kaatsheuvel is één grote bouwput waar geen toerist wil vertoeven zoals ook menig inwoner van Kaatsheuvel.Gezellig winkelen op zondag? Zeker tussen al het zwerfvuil,bouwputten en horeca die er amper is!!

22 juli, 2010  

Een reactie posten

<< Home