Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 15, 2010

Gemeente Loon op Zand en Waalwijk implementeren samen een grondwatermeetnet

Kaatsheuvel - Op maandag 14 juli opende wethouder Jacques Broeders (Loon op Zand) en wethouder J. van Groos (Waalwijk) een nieuw grondwater meetpunt. In de gemeente Loon op Zand en Waalwijk wordt een grondwatermeetnet aangelegd. Daarnaast voldoen de gemeenten hiermee aan de plicht de waterstand te registreren en publiekelijk te maken. De verwachting is dat het project voor de bouwvak klaar zal zijn.

Een goed functionerend grondwatermeetnet is essentieel om over voldoende grondwaterstandinformatie te kunnen beschikken bij bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten en het signaleren van wateroverlast. Doordat beide gemeenten dit grondwatermeetnet samen aanleggen is het project goedkoper. Bovendien biedt het voordelen dat in beide gemeenten hetzelfde meetsysteem wordt gebruikt.

Grondwatermeetnet
Het grondwatermeetnet bestaat uit 70 meetpunten die globaal zijn verdeeld over Loon op Zand en Waalwijk. Een sensor in een peilbuis geeft de waterstand automatisch door zodat dit niet meer handmatig gecontroleerd hoeft te worden.

Installatie, onderhoud, beheer
De plaatsing van de pijlbuizen wordt gedaan door Van Eggelen Bronbemalingen. De installatie van het meetsysteem zal Koenders Instruments op zich nemen. De totale kosten van de implementatie van dit project bedragen €225.000. De meetpunten worden in het plantsoen geplaatst zodat het publiek er geen hinder van ondervindt.
Bron: Gemeente Loon op Zand.

1 Comments:

Blogger Erik Loots said...

Zijn de gegevens van het grondwatermeetnet ook online te vinden? Zoals bijvoorbeeld bij Alkmaar

gr,
Erik
bemalingsadvies

21 september, 2011  

Een reactie posten

<< Home