Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 28, 2010

'Sluiten balies is bittere noodzaak'

LANGSTRAAT/HEUSDEN EN ALTENA - De sluiting van veertien aangiftebalies in de politieregio Midden en West Brabant, waaronder die in Sprang-Capelle en Nieuwendijk, is bittere noodzaak.

Dat zegt een woordvoerder van het korps. De politie Midden en West Brabant moet 170 van de ongeveer 2500 arbeidsplaatsen schrappen. Daarbij worden de agenten op straat ontzien en is het streven gedwongen ontslagen te voorkomen. De inkrimping moet zo veel mogelijk via natuurlijk verloop gebeuren.

De politie in Nederland, dus ook in Midden en West Brabant, moet miljoenen euro's bezuinigen. "Tot nu hebben we geprobeerd dat niet op personeel te doen", zegt de woordvoerder. "Nieuwbouwprojecten in Oosterhout en Bergen op Zoom gaan niet door, we doen langer met onze voertuigen en vergaderen buiten de deur doen we haast niet meer. Daar redden we het echter niet mee."

1 Comments:

Blogger Unknown said...

De bezuinigingen zouden gezocht kunnen worden in efficienter werken, betere samenwerking met andere gemeenten en een groot deel van de eigen financiƫle reserves volgens ons aller Guusje. Het laatste is hier natuurlijk de angel, daar de politie MWB met reserves niet echt 'lean'is omgegaan (getuige het pand in Kaatsheuvel etc.)Dat inkrimping van blauw op straat geen maatregel kan zijn begrijpen we allemaal, maar waarom kunnen overbodige staf-, management- en overige 'faciliterende'functies geen stap terug doen? "Natuurlijk verloop", geef ze alsjeblieft een (deel van een) kwak geld mee uit de verkoop van activa, onder de noemer reorganisatie (zal iedereen begrijpen), dan kun je nu alvast een start maken met verfrissing. Klopt, erg anticyclisch, wel effectief! "Vergaderen buiten de deur doen we haast niet meer", need I say more?

28 juli, 2010  

Een reactie posten

<< Home