Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 31, 2010

SST '94 gooit bijltje erbij neer.

KAATSHEUVEL - Het samenwerkingsverband Turfstekerslaand ’94 (SST’94) gooit de handdoek in de ring. De stichting organiseert vanaf 1994 het openbaar carnaval in Kaatsheuvel, maar heeft zich deze week opgeheven. Het lukt niet om voldoende mensen voor het carnavalsfeest op de been te krijgen.
SST’94 kon voor het carnaval van dit jaar al geen Prins Carnaval en Raad van Elf leveren. De Kaatsheuvelse carnavalsclubs, verenigd in de Stichting Optocht Kaatsheuvel, organiseerden de optocht dit jaar op zondagmiddag.
De carnavalsstichting zocht ondertussen naar verse krachten. „We hebben écht alles gedaan om een bestuur en een Prins en Raad van Elf bij elkaar te krijgen, maar dat is ons niet gelukt”, stelt Diny van Zoest teleurgesteld. Zij is met Marcel van de Vuurst het enige overgebleven bestuurslid van de stichting.

Het bestuur van SST ’94 buigt zich nog over de vraag waar de overgebleven baten en de kleding van Prins en Raad naar toe gaan. „Een optie is dat we de baten overmaken naar de Stichting Optocht Kaatsheuvel en de kleding verhuren, maar daar zijn we nog niet helemaal uit”, aldus Van Zoest. De Prins van de Stichting, Mari (van Heijst) d’n Irste: Ik ben nu meteen Mari d’n Leste”.

Het Kaatsheuvels carnaval is nu net zover als in 1994. Toen dreigde het openbaar carnaval ook verloren te gaan. De redding was toen dat enkele verenigingen, waaronder de Hoveniers hun schouders zetten onder de oprichting van een nieuwe stichting. Of het nu zover komt weet Van Zoest niet. Ze hoopt in elk geval dat er mensen opstaan om het Kaatsheuvels carnaval te redden.

4 Comments:

Blogger maledetto_ogni said...

Wat een onzin ! Alles aan gedaan???
Ik roep al jaren dat ik in de raad van 11 wil, maar ja er zijn geen vrouwen toegestaan!
Er zijn genoeg vrouwen die maar al te graag in de raad van 11 willen maar ja de sst94 zijn ouderwets en vastgeroest.Als ze je niet kennen ben je niet welkom in de stichting want dan ben je een bedreiging!
Er is zo een nieuwe raad van 11 als de sponser van de sst94 maar niet zo verdomde koppig was geweest.
Een sponser is een sponser en dat wil dus niet zeggen dat de sponser NIET de baas is over de sst94!
Helaas is dat nu wel het geval.
En daarom licht het nu op zijn gat!
een aantal oude raadsleden willen maar al te graag een nieuwe raad opstarten, als er dan maar ook een nieuwe sponser komt!
En Stichting optocht Kaatsheuvel heeft vorig jaar goed werk geleverd.
En zal dat dit jaar ook zeker weer doen.
De raad van 11 en de optocht dan maar 2 lossen verenigingen van elkaar die goed samen zullen werken.
Nee sst94 heeft niet hun best gedaan. Ze hebben namelijk alleen maar in hun eigen omgeving gekeken naar mensen die ze zelf kennen en mogen!

31 juli, 2010  
Blogger maledetto_ogni said...

De volgende zin moet aangepast worden:
Een sponser is een sponser en dat wil dus zeggen dat de sponser NIET de baas is over de sst94!

31 juli, 2010  
Blogger Ron said...

Opgeruimd staat netjes! Christel heeft volkomen gelijk. Er zijn er zat die in de raad van 11 willen, maar door de kouwe kak(want dat is het!)en vriendjespolitiek krijg je als nieuweling geen kans.

En het geld? Als dat naar S.O.T. gaat, prima. Maar de kleding verhuren??? Naar wie gaat dat geld dan als SST94 niet meer bestaat? Eigen zakken??

31 juli, 2010  
Blogger maus said...

Zo te zien zijn er dan misschien toch nog nog mogelijkheden om het Kaatsheuvelse carnaval te redden. Ik zou zeggen sla de handen ineen en start al dan niet met de "oude kern" een nieuwe raad en ja ik vind dat daarin ook zeker vrouwen moeten kunnen zitten!

07 augustus, 2010  

Een reactie posten

<< Home