Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 29, 2010

Aanbesteding voor Regiotaxi moet over

Kaatsheuvel / TILBURG - De aanbestedingsprocedure voor de Regiotaxi, een vierjarige opdracht van in totaal 50 miljoen euro, moet geheel opnieuw.

Er zijn flinke en kardinale fouten gemaakt bij de procedure. De stuurgroep Regiotaxi Midden-Brabant erkent bij monde van een woordvoerder dat er procedurele fouten zijn gemaakt en dat daarom de hele zaak opnieuw aanbesteed moet worden. Er hadden acht taxibedrijven uit het hele land ingeschreven voor de aanbestedingsprocedure. Het vervoersbedrijf De Vallei in Amersfoort en Ede, dat de miljoenenklus al binnen dacht te hebben, reageert zwaar teleurgesteld.

In de stuurgroep Regiotaxi Midden-Brabant werken acht gemeenten (Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Waalwijk, Loon op Zand, Oisterwijk en Hilvarenbeek) samen.

2 Comments:

Blogger jansfotos.nl said...

Het zijn maatregelingen, die in meer steden gaan voorkomen; ook in Tilburg wordt de Regiotaxi flink uitgekleed per 1 jan. 2011:

•1. Geen scootmobielen meer, tenzij opvouwbaar
•2. Inkomensgrens verlaagt van 1,75 x bijstaand naar 1,5
•3. Niet meer dan 500 zones per jaar reizen
•4. Oudejaarsnacht niet meer naar familie, omdat terugrit op 1 jan. pas vanaf 10.00 uur mogelijk is ipv 00.30, zoals in voorgaande jaren
Deze 4 punten ben ik op internet tegen gekomen. Mbt de de 500 zones is het ook nog zo als je bijv met twee personen reist dubbel gereden zones van het budget afgetrokken wordt. Dus als je bijna altijd met zijn tweeën gebruik maakt van de Regiotaxi dan heb je feitelijk maar maximaal 250 zones tegen gereduceerd tarief, daarna 1,60 per zone. Ook wordt er voor (elektrische) rolstoelgebruikers geen uitzondering gemaakt of bijv. een hoger zone-budget gehanteerd. Een groep Regiotaxigebruikers kunnen helemaal niet met het openbaarvervoer mee of zo even mee rijden met familie, kennissen enz.

29 juli, 2010  
Blogger Gerard said...

Ik zit zelf in de taxi en ik vraag mij af hoe een bedrijf zo ver verwijderd van deze regio hier goed vervoer kan verzorgen. Om te beginnen weten ze hier helemaal de weg niet en zal het er op uit draaien dat de mensen nog langer dan nu het geval is in de taxi moeten zitten. Ik vind dat regio vervoer verzorgt moet worden door bedrijven uit die regio. Maar ja, die bejubelde marktwerking nietwaar. Het moet allemaal steeds goedkoper en dat houd onvermijdelijk in dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. In Nederland wordt het stilaan zo dat je niet moet zeuren over kwaliteit en blij moet zijn dat het er is als je afhankelijk wordt van anderen. En geloof me, het zal steeds erger worden.

29 juli, 2010  

Een reactie posten

<< Home