Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 29, 2010

Man uit Loon op Zand blijft verdacht van poging tot doodslag op zijn baby

BREDA - Een 33-jarige inwoner van Loon op Zand die verdacht wordt van een poging tot doodslag op zijn vier maanden oude baby, blijft voorlopig vast zitten.

Dat bepaalde de rechtbank gisteren.

Advocaat Anker vroeg de rechtbank gisteren zijn cliënt op vrije voeten te stellen, maar de rechtbank vindt dat er nog voldoende gronden zijn om de voorlopige hechtenis te verlengen. Het gaat dan niet om direct herhalingsgevaar, want de baby verblijft in een pleeggezin, maar wel om de ernst van het feit waarvan de man wordt verdacht. Op een poging tot doodslag staat maximaal twaalf jaar celstraf.

De man zou zijn zoontje onder meer hersenletsel en schedelbreuken hebben toegebracht door hem te schudden en te slaan.

Volgens officier van justitie Gimbrère had de baby hierdoor het leven kunnen laten.

De vader werd in april opgepakt nadat de politie een onderzoek was gestart op basis van een tip. Ook de moeder is verdachte in de zaak, maar zij is op vrije voeten.

Voordat de zaak inhoudelijk kan worden behandeld, wordt nog een reeks getuigen gehoord. Ook wordt onderzoek gedaan naar de persoonlijkheid van de verdachte. Advocaat Anker meent dat het Openbaar Ministerie er 'een zware kluif' aan krijgt om te bewijzen dat zijn cliënt de opzet had zijn baby iets aan te doen.

De zaak wordt voortgezet op 24 augustus, maar op z'n vroegst in november inhoudelijk behandeld.