Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, augustus 02, 2010

Loon op Zand pakt wateroverlast Ecliptica aan

LOON OP ZAND - De omgeving van de Ecliptica in Loon op Zand moet snel verlost worden van de grote wateroverlast bij hevige regenbuien. De gemeente Loon op Zand onderzoekt nog welke maatregel het best hiervoor genomen kan worden.

In het verleden kwam tijdens hoosbuien het water hoog in de straat te staan. Het 'stroomde' daarna in verschillende woningen en gebouwen. Hierdoor ontstond flinke schade. De gemeente verwacht dat het in de toekomst steeds vaker hard zal regenen. Extra maatregelen zijn daarom nodig.

Uit eerdere berekeningen bleek dat er een berging moest komen van z0'n 1200 m3. Dat komt ongeveer overeen met de hoeveelheid water dat in 2005 onder het souterrain, de garageboxen en de keukens van service-residentie Molenwijck terecht kwam. Er viel toen 65 millimeter regen binnen één uur.

De plannen om de wateroverlast aan de Ecliptica afdoende aan te pakken, worden nu snel verder uitgewerkt