Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 06, 2010

“Ook klein hotel of café moet te vinden zijn”

Kaatsheuvel- Horeca Nederland heeft bezwaren tegen de nieuwe bewegwijzering van toeristische objecten, zoals deze de gemeente Loon op Zand voorstaat. Voor kleine cafés, cafetaria’s, restaurantjes is geen plaats meer. Ook hotels met minder dan dertig bedden, verdwijnen. Zelf de herplaatsing van het bordje ‘Chalet Fontaine’ en Partycentrum ’t Maoske is onzeker.

Tot voor kort was de taak van het plaatsen van verwijsbordjes weggelegd voor de ANWB. Iedereen had de vrije keuze om mee te doen, mits men daarvoor betaalde. Maar in Loon op Zand is deze taak is nu overgegaan naar de gemeente. Volgens de gemeente is er momenteel is er geen beleid waardoor er een soort ‘wildgroei’ is ontstaan aan bewegwijzering naar objecten zoals campings, de VVV en sportparken “Op een aantal plaatsen hangen wel 10 borden boven elkaar. Dit zijn zoveel borden dat de automobilist niet meer ‘zijn’ object/bestemming kan vinden tussen de andere borden. Hierdoor weet deze nog niet welke richting opgereden moet worden, dit alles komt ook de verkeersveiligheid niet ten goede”, aldus de gemeente, die de leden van de Lokaal Toeristische Adviesraad (L.T.A.) om advies heeft gevraagd van objecten die wel en niet opgenomen moeten worden in het nieuwe systeem.

Deze week liet Horeca Nederland, afdeling Loon op Zand weten, ernstige bezwaren te hebben tegen het voorstel van de gemeente. Volgens de afdeling moet elke (goede)ondernemer die bewijzering wil hebben, hiertoe in staat gesteld kunnen worden. “Desnoods geven een lokale ondernemer opdracht om er uniformiteit in te brengen”, aldus Erik de Bie van Horeca Nederland. Er komen in het centrum van Kaatsheuvel nieuwe horecaondernemers. Ook die zouden volgens deze regeling buiten de boot vallen. De Loonse afdeling zal vóór 11 september bezwaar aantekenen tegen de plannen van de gemeente.